Helbred & balance

Få en sund krop til sommer

Af Line Sølvhøj Jensen 14. maj 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have en sund krop til sommer? Her får du syv tips til, hvordan du gør din krop sund og sommerklar!

Hvis du vil have en sund krop til sommer, men du ikke er typen, der gider træne vildt meget, så er det nu, du skal gå i gang! Vi guider dig til, hvordan du gør din krop sund og sommerklar.

1. Din krop har ikke godt af alt for mange søde sager, så derfor skal du allerede nu begynde at skrue ned for alle de lækkerier, som din søde tand sukker efter. Se her, hvad du kan spise i stedet for slik.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Du skal faktisk drikke omkring to liter vand om dagen. Hvis ikke du er så god til at drikke de to liter vand, så start med at drikke et glas vand mere om dagen, end du plejer. På den måder får du vænnet din krop til at drikke mere vand - og vand får altså din hud til at se meget sundere og friskere ud.

Læs også: 5 spørgsmål om sundhed.

3. Sørg for at bruge solcreme allerede nu, når du er ude i solen. Din krop skal langsomt vænnes til solens stråler, så der er mindre risiko for, at du bliver solskoldet til sommer. Men husk, at selv om du vænner din krop til solen nu, så er det supervigtigt, at du også bruger solcreme til sommer.

4. Hvis du gerne vil have en pæn mave, til du skal hoppe i bikinien, så begynd at lave nogle maveøvelser. Din mave bliver ikke opstrammet på en uge, så hvis du går i gang nu, så er der gode chancer for, at du kan nå at få en opstrammet mave til sommer.

Læs også: Få en sund start på dagen.

5. Der er vildt mange lækre frugter og grøntsager om foråret og sommeren. Tænk bare på, hvor lækre jordbær er om sommeren, frem for de kedelige jordbær, du kan købe om vinteren! Lav masser af lækre smoothies og inviter veninderne over på skønne frugtspyd. Det er både sundt og dækker behovet for søde sager.

6. Sørg for at spise morgenmad hver dag. En god morgenmad, der mætter, gør nemlig, at du ikke så let bliver fristen til at spise søde sager senere på dagen, og på den måde kan du holde din krop sund. Få ideer til sund morgenmad her.

7. Dyrk en times motion om dagen. Det behøver slet ikke at være megahård motion, men bare det, at du får rørt dig lidt, sætter forbrændingen i gang og er godt for din sundhed.

Få flere tips om sundhed her.

MestLæste