Helbred & balance

Dyrk nem motion om vinteren

Af Line Sølvhøj Jensen 11. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er vigtigt, at du dyrker motion om vinteren, selv om det er koldt udenfor. Her får du nogle gode grunde til at dyrke motion om vinteren og ideer til, hvad du kan lave.

Der er mange, som glemmer eller ikke gider dyrke motion om vinteren, fordi det er koldt. Men det er vigtigt, at du husker at dyrke motion, selv om du allerhelst vil kravle under den varme dyne.

Læs også: 7 grunde til at droppe colaen

Gode grunde til at dyrke motion om vinteren:
1. Du får et stærkere immunforsvar, når du dyrker motion. Så måske kan du undgå forkølelse og influenza, hvis du dyrker motion.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Man spiser som regel mere om vinteren end om sommeren, og du har måske også nydt godt af alle julelækkerierne. Derfor er det vigtigt, at du ikke holder op med at dyrke motion.

3. Hvis du er vant til at dyrke motion, har din krop ikke godt af, at du lader den gå i vinterhi. Derfor er det vigtigt, at du laver en eller anden form for motion.

4. Du forbrænder faktisk flere kalorier, når det er koldt, fordi kroppen bruger ekstrameget energi på at holde sig varm.

5. Hvis du bliver lidt trist, når det er koldt og mørkt udenfor, så er det en god idé at dyrke motion. Det kan nemlig hjælpe på dit humør.

Læs også: Sundhed: Slut med de dårlige undskyldninger

Hvad kan du lave:
• Løb en tur, men husk at tage godt med tøj på, så du ikke bliver syg. Du kan sagtens løbe med et tørklæde, et par vanter og en hue. Pas på med at løbe, hvis der er glat udenfor, for så kan du hurtigt komme galt af sted.

• Tag en tur i svømmehallen, for det kan du gøre, selv om det er superkoldt og sner udenfor. Og så er det jo skønt at slutte af med en tur i den varme sauna.

• Meld dig ind i et fitnesscenter. Her kan du både træne, ro, steppe og melde dig på en masse forskellige hold.

• Tag de varme støvler på og gå en lang tur.

• Lej en badmintonbane sammen med din veninde i sportshallen. Det er supersjovt, og så kan I jo træne, når det passer jer.

• Tag din veninde med i skøjtehallen. Det giver rigtig god motion, og så er det supersjovt!

Læs også: Derfor skal du i fitnesscentret