Helbred & balance

Det skal du spise efter træning

Af Oliver Kokholm Ungermann 10. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad er godt, og hvad er skidt at spise, efter du har dyrket motion? Få svaret her.

Hvis du vil have mest muligt ud af den motion, du dyrker, er det en god idé at tænke over, hvad du spiser, efter du har trænet.

Læs også: Det skal du spise FØR du træner

Maden kan nemlig hjælpe dig til at restituere hurtigere og give dig den fornødne energi tilbage. Men det er altså kun, hvis du spiser rigtigt!

Detskalduspiseeftertræning

Der er stor forskel på, hvad du skal spise, alt efter hvad dit mål er med din motion. Hvis du brænder for at kunne dyrke motion hver eneste dag, skal du sørge for at spise hurtigt efter træningen, mens du blot skal sørge for at spise rigtigt og sundt, for at gøre livet lidt sundere sammen med en smule motion. Klik dig videre og se, hvad det kan være for noget mad.
En rugbrødsmad med makrel, torskerogn eller laks, er supersundt at spise efter motionen. Det giver nemlig masser af proteiner og andre sunde ting, der hjælper din krop med at komme sig, så du ikke får ondt i musklerne. Spis det inden for en time efter træningen, hvis du stræber efter at træne meget i løbet af en uge.
Det er altid en god idé at spise frugt og specielt, når du har dyrket motion. Her er bananer det bedste, og hvis du kan spise en eller to lige efter træningen, kommer din krop hurtigt ovenpå igen. Hvis du bare vil være lidt sundere, kan du sagtens vente med at spise en enkelt til lidt senere på dagen.
Har du langt hjem fra det sted, hvor du dyrker motion? Det lyder for godt til at være sandt, men en kakaoskummetmælk er faktisk rigtig fint at drikke lige efter træningen, hvis du først skal spise lang tid efter. Det er dog kun, hvis du er meget ambitiøs, og du dyrker meget motion, for ellers giver det den modsatte effekt, da kakaoskummetmælk selvfølgelig ikke er sundt i sig selv.
Kartofler, ris og pasta er supergodt efter motion – så længe det er den grove variant! Du kan foreslå dine forældre, at I skifter til fuldkornsprodukter, hvis ikke I allerede spiser dem, så I kan blive endnu sundere. Fuldkornsprodukter er nemlig rigtig godt at spise uanset, om man dyrker motion eller ej!
Hvis du kan bestemme, hvad I skal have til aftensmad, når du har været ude og dyrke motion, eller når du kommer hjem fra sport, kan du foreslå spaghetti med kødsovs. Hvis spaghettien er grov, er det supersundt, for kødet og tomatsovsen indeholder nemlig alle de rigtige ting til, at din krop får det godt igen. Yay!
Hvis du mest dyrker motion, fordi du synes, det er sjovt, og du bare gerne vil holde dig i gang, skal du ikke tænke for meget over din kost. En god pakke at tage med til træningen er en grovbolle, et æble og ikke mindst en flaske vand. Det giver din krop rigeligt af det, den skal bruge!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste