Helbred & balance

Derfor skal du træne ude i kulden

Af Susie Pedersen 21. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Frisk luft er godt for alle - også selv om det er koldt. Vi giver dig de bedste grunde til at træne ude i efterårs– og vintermånederne.

Hvad enten du træner lidt eller meget, er der nogle fordele ved at træne ude, som du skal tage med i dine overvejerser, inden du springer ned i fitnesscenteret, når det er koldt. Misforstå os ikke: AL træning er god træning. Men der er altså nogle gode ting ved udendørstræning og den kolde luft, som indendørstræning ikke kan hamle op med.

Læs også: Sådan bliver det sjovt at dyrke motion!

Derforskaldutræneudeikulden

Undersøgelser viser, at træning i det fri booster dit humør og kan øge dit selvværd. Den friske luft er god for alle! Bare 20 minutter udenfor kan booste din energi og dit humør betydeligt.
Den luft, du indånder, når du er i det fri, er langt renere end den luft, der cirkulerer rundt i fitnesscenteret. Selv om man spritter håndvægte og kredsløbsmaskiner af, kan der sidde baciller og for eksempel forkølelsesvirusser på udstyret.
I efteråret og om vinteren skinner solen i færre timer, så ud i solen, når du kan. Solen hjælper kroppen med at producere D-vitamin, som er rigtig vigtigt i forhold til et godt immunsystem.
Du bruger flere kræfter på at løbe, når du er udenfor, da der er et naturligt underlag. Derudover gør kulden også kun gode ting for din forbrænding. Man skal selvfølgelig ikke fryse, mens man ikke løber eller træner, men man forbrænder altså mere, når man træner i en temperatur omkring frysepunktet. Bare husk at vær forsigtig, når frosten rammer – det kan være rigtig glat, så du kan med fordel lave dine øvelser på græs.
Efter en lang dag i skolen med masser af indtryk og ny viden, kan det være meget beroligende at være ude i naturen. Hvis du i forvejen er lidt presset en eftermiddag, vil du opleve, at det er langt rarere at træne udenfor end inde i en hal eller i et fitnesscenter.
Nogle ender med at droppe træningen, fordi de ikke har lyst til at være i nærheden af andre mennesker under træningen – og da slet ikke, mens de sveder. En undersøgelse viser faktisk også, at træning udenfor giver lyst til at træne mere.
Sidst men ikke mindst, så er det meget nemmere at fjolle rundt og lege, når man ikke skal tage hensyn til andre i for eksempel et fitnesscenter. Lav små konkurrencer med dig selv, skrål med på løbemusikken eller en helt tredje ting.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste