Helbred & balance

Derfor skal du træne om morgenen

Af Luise Gregersen 10. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er rigtig mange gode grunde til at træne om morgenen. Se dem her, og få guiden til, hvordan du kommer i gang.

Med den nye skolereform har du garanteret vildt travlt. Du har fået færre timer efter skole, og det gør det naturligvis mere fristende at bruge din sparsomme tid med din familie og dine veninder fremfor at svede i et fitnesscenter.

Læs også: Derfor skal du træne udenfor

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men i stedet for at skippe træningen helt, så prøv at klemme lidt motion ind inden morgenmaden! Vi har samlet seks grunde til, at morgentræning skal være din nye bedste ven!

Du bliver glad

Motion frigiver endorfiner, der er de hormoner, der gør dig glad i låget. Når du træner om aftenen, er du superlykkelig, lige når du skal se dyner. Fedt for dine dyner, men knap så fedt for alle andre. Når du træner om morgenen får både din familie, dine veninder og dine klassekammerater glæde af dit gode humør.

Du træffer sundere valg

Når du starter din dag sundt, vil du automatisk få mere lyst til at fortsætte den sunde linje. Derfor vil du træffe sundere valg resten af dagen. Måske erstatter du din daglige Mars-bar med en sund og lækker eftermiddagssnack, eller måske vælger du at gå hjem i stedet for at vente på bussen i regnen?

Læs også: Kan man blive for sund?

Du får mere energi

Ikke nok med at du har mere energi til træningen om morgenen end om aftenen, du vil også få mere energi resten af dagen, hvis du starter din morgen med at få pulsen op.

Du sover bedre

Hvis du har for vane at træne lige inden, du går i seng, så kan du få problemer med at falde i søvn. Det problem er du helt ude over, hvis du træner om morgenen!

Læs også: Bliv smuk, mens du sover

Du får mere tid

Tænk over det! Hvor tit ses du lige med dine veninder inden skole? Den tid du bruger på at træne om morgenen i stedet for om aftenen, er den tid du nu har til rådighed til dine dejlige veninder!

Du bliver bedre i skolen

Motion hjælper på koncentrationsevnen, så når du træner om morgenen, er din hjerne skarpladt og helt klar til lærerens trickspørgsmål i matematik!

Tipstilennemtræningsrutine

Stå med benene spredt og fødderne lige. Dine arme skal være strakt ud foran dig, og din ryg skal være lige. Bøj nu i knæene, så det ligner, at du forsøger at sætte dig ned og rejs dig op igen forsigtigt. Det gentager du mellem 15 og 20 gange, holder et minuts pause og gør det samme to gange mere. Det styrker lår, baller, ryg og din balance, og så er den også en rigtig fin måde at varme op på.
Læg dig på ryggen med benene strakt eller bøjet i luften, tag hænderne op til hovedet så dine albuer peger enten ligeud eller til siden. Løft dig op mod dine ben med overkroppen uden at bøje ryggen, og gå forsigtigt ned igen. Gentag det ti gange, hold et minuts pause og gør det samme to gange mere. Du kan sætte antallet af gentagelser op eller ned, hvis det er for nemt eller svært. Hvis det er hårdt, er det fordi, det virker, og så skal du lytte til din krop.
Læg dig på knæene og placer dine arme lidt bredere end dine skuldre. Jo tættere dine hænder er på hinanden, desto svære bliver det. Lad dig falde langsomt ned mod gulvet og skub dig op igen. Gentag det ti gange, hold et minuts pause og gør det samme to gange mere. Når din krop er blevet vant til øvelsen, kan du forsøge at lægge på tæerne i stedet for knæene. Her træner du dine arme og dine skuldre.
Læg armene foran dig i bøjet position, så du støtter på dine underarme og dine tæer. Afstanden mellem dine arme skal cirka være ti centimeter. Løft dig op og hold positionen i tyve sekunder. Hold et minuts pause og gør det samme to gange mere. Sæt antallet af sekunder op eller ned, hvis niveauet ikke passer til dig. Planken træner både dine arme, din mave, din ryg og dine skuldre.
Hvis du ikke kan få nok af din træning, kan du starte hver lørdag eller søndag morgen med at løbe en tur på for eksempel 20 minutter. Lav de andre øvelser lige efter løbeturen, mens din krop stadig er varm – supersmart!

MestLæste