Helbred & balance

Derfor skal du cykle…

Af Line Sølvhøj Jensen 18. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der findes mange gode grunde til at cykle, og vi har samlet ti af dem her. Der er ingen undskyldning – se her, hvorfor du skal i gang med at cykle nu!

Der er ingen undskyldninger for ikke at snuppe cyklen, når du skal nogle steder hen. Her er ti gode grunde til, hvorfor det er en god idé at cykle. Læs med her…

Læs også: Pinligt: Kom til at låne den lækre fyrs cykel.

1. Gratis motion

Vi elsker, når noget af gratis, og gratis motion er altså heller ikke tosset! Det er gratis at cykle, og samtidig giver det rigtig god motion. Du kan jo udfordre dig selv, så du får mere ud af det - cykl hurtigere, i et højere gear eller vælg en rute med mange bakker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Smukke ben

Du får flotte og veltrænede ben, når du cykler, og hvem vil ikke gerne have det?

3. Frisk luft

I stedet for at svede inde i en sportshal eller et fitnesscenter, så får du frisk luft, når du cykler, og det er jo nice om sommeren.

4. En god vane

Lad være med at tænke, at du skal bruge tid på at få motion. Gør det til en vane at tage cyklen over til din veninde, i skole eller hvis du lige har brug for lidt frisk luft imellem lektierne. Så får du nemlig god motion, uden du næsten lægger mærke til det!

Læs også: Dyrk nem motion uden at røre en finger.

5. Konkurrence

Er du et rigtigt konkurrence-menneske, så kan du tilmelde dig forskellige cykelløb og udfordre dig selv.

6. Motion med din veninde

Hiv din veninde med på nogle lange cykelture, for så bliver det endnu sjovere. I kan jo tage nogle lækre sandwichs og smoothies med, så I kan holde en pause og få energi på vejen.

7. Træn mave og ryg

Du tror måske, at det kun er dine ben, du træner, når du cykler, men sådan er det ikke. Du træner faktisk også din mave og ryg. Få en cykelhandler til at indstille din cykel rigtig, så du ikke belaster din krop, når du cykler - så er du nemlig godt på vej til at træne hele din krop!

Læs også: 10 topsunde vaner.

8. Musik

Du kan smække din iPod i ørene og høre musik, samtidig med at du cykler. Har du lavet en lækker playliste, så cykler du måske endnu længere, fordi du lytter til musikken samtidig og glemmer, hvor langt du har cyklet.

9. Ingen ekstra-udstyr

Har du en cykel, så behøver du faktisk ikke andet for at komme i gang med at cykle. Men hvis du er til de lange ture, så kan det være en god idé at købe nogle gode cykelshorts - og husk cykelhjelmen!

10. Pimp din cykel

Indrømmet! Det er meget sjovere at cykle, hvis man har en fed cykel at cykle på. Pimp din cykel op med en smuk blomsterkrans eller mal den i en anden farve.

Læs også: Sådan pimper du din cykel.

MestLæste