Helbred & balance

Derfor skal du cirkeltræne

Af Oliver Kokholm Ungermann 19. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ved du, hvad cirkeltræning er? Ellers bør du helt sikkert lære det at kende! Læs om det her, og find ud af, hvordan man gør!

Der er ikke mange ting, der er bedre end følelsen, man får, efter at have trænet og fået pulsen op! En af de bedste måder, du kan gøre det på, er med den supersmarte træningsmetode cirkeltræning.

Læs også: Derfor skal du træne ude i kulden

Ved du ikke, hvad det går ud på? Bare rolig, du får forklaringen og en guide til, hvordan du skal gøre herunder!

Derforskalducirkeltræne

Cirkeltræning er en meget populær træningsform, som går ud på at få trænet hele din krop. I stedet for kun at træne dine arme eller løbe en tur, får du alle de store muskelgrupper med, og det giver dig både styrke og kondition. Idéen er, at du går fra øvelse til øvelse i en cirkel, og skifter mellem at træne hårdt og holde korte pauser.
Du skal cirkeltræne, fordi det er en af de bedste og nemmeste metoder til at få vedligeholdt hele din krop. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvilke øvelser du vil lave, men følger du for eksempel en guide i et fitnesscenter, kan du være sikker på, at du får alle musklerne med. Det er en god måde at lære, hvordan du skal træne, i stedet for kun at tage de maskiner, du kender, eller helt lade være. Og så er det oplagt at gøre sammen med din søster eller en god veninde!
Det første, du skal finde ud af, det er, hvor du vil cirkeltræne henne. Har du muligheden for at gøre det derhjemme, eller vil du hellere træne i et fitnesscenter? Det er de to muligheder, du har. Har du en have med god plads, og ved du, hvordan man opbygger et træningsprogram, kan du gøre det derhjemme - ellers er et træningscenter det rigtige sted at starte.
Hvis du cirkeltræner derhjemme, kan du eksempelvis lave seks forskellige stationer: Armbøjninger, mavebøjninger, planken, squats, lunges og sprællemand. Lav første øvelse med fuld energi i 40 sekunder efterfulgt af 20 sekunders pause, og start så på den næste øvelse. I fitnesscenteret er det samme princip, men her har mange centre lavet et område, hvor du faktisk bare skal følge en cirkel, og så kommer du rundt til alle de rigtige maskiner. Hvis dit fitnesscenter ikke har sådan et system, kan du få lavet et cirkeltræningsprogram af en vejleder.
Cirkeltræning er noget for dig, hvis du gerne vil lære nogle flere øvelser at kende, og hvis du ønsker at få en bedre kondition. Det er til gengæld også en ret hård træningsform, fordi du hele tiden giver fuldt ud, holder en kort pause og knokler på igen. Så vil du hellere have en mild træning, skal du måske træne på en anden måde eller i hvert fald sætte sværhedsgraden ned for dig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste