Helbred & balance

De bedste tips til smoothie med grøntsager

Af Stine Kærsgaard 5. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne være mere sund? Du kan gøre din smoothie ekstra sund, mættende og lækker med de her grøntsager.

En smoothie behøver ikke kun at bestå af eksotisk frugt og frosne bær. Du kan nemlig sagtens bruge årstidens grøntsager! Det er både sindssygt lækkert, men hjælper dig også til at få alle de grøntsager, som du skal have.

Når du kommer grøntsager i dine smoothies, så bliver du også mere mæt og får rigtig mange fibre ind i din kost – det er ren win win! Dog er det vigtigt at understrege, at du ikke skal blende ALLE dine grøntsager, da dine tænder, din fordøjelse og din mave har godt af noget mere fast føde at arbejde med.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Nedenfor har vi samlet nogle grøntsager, som du kan komme i dine smoothies. Vi giver dig også lidt tips til, hvilke ingredienser der er gode at mikse sammen. Det er dog at must, at du prøver dig frem, så du finder en kombination, du selv synes er lækker.

 

Spinat:

Det er supergodt at komme spinat i sin smoothie! Ikke nok med at den får en smuk, grøn og meget appetitlig farve, så får du også masser af vitaminer og mineraler. Du kan både bruge frossen eller frisk spinat.

Smoothie-tip:

Bland spinat, æble, citronsaft og avokado, og få en frisk, flot og cremet smoothie!

 

Gulerod:

Du skal komme gulerødder i din smoothie, hvis du gerne vil have en sød smag. Gulerødder indeholder masser af kostfibre, som er gode for din fordøjelse, regulerer dit blodsukker og forebygger alvorlige sygdomme som kræft.

Smoothie-tip:

Bland gulerod, æblejuice og ingefær for en frisk smoothie, eller lav en lidt sødere smoothie med gulerod og appelsinsaft.

 

Persillerod:

Persillerødder har en lidt skarp smag, men de er stadig rigtig lækre og mætter megameget. Persillerødder er gode for vores røde blodlegemer og indeholder masser af C- og E-vitamin.

Smoothie-tip:

Bland persillerødder, frisk persille, æblejuice og lidt frisk fersken.

Læs også: Hvad er grøntsager sundt for?

 

Broccoli:

Broccoli er en af de allersundeste og mest mættende grøntsager, der findes. Grøntsagen er desuden rig på C-vitamin, og spiser du bare 50 gram af de grønne buketter, har du faktisk dækket dit daglige behov af C-vitamin. Go home influenza!

Smoothie-tip:

Bland broccoli, banan, rismælk og mynte for en cremet og meget mættende smoothie.

 

Rødbede

Wauw, det er noget af en vild farve, ens smoothie får, når man bruger rødbede! Det er en rigtig god idé at lave smoothies med rødbede, hvis du skal præstere inden for sport. Forskning har nemlig vist, at stoffet nitrat, der findes i rødbeder og spinat, kan gøre, at du kan yde op til 20 procent mere.

Smoothie-tip:

Bland rødbede med citronsaft, æble og frosne hindbær – den bliver superflot!

 

Husk også: 

Pift dine smoothies op med ingefær for en skarp smag, mynte for en frisk smag, banan for en sødere smag, chili for en stærkere smag og avokado for en mere cremet konsistens – prøv dig frem, og find din egen yndlingskombination!

 

Få stjernernes bedste sundhedstips i galleriet her:

Stjernernesbedstesundhedstips

Hav det sjovt: For Bella Thorne handler sundhed om at have det sjovt. Hun holder derfor sin krop sund ved at lege, og det kan derfor være alt lige fra fodbold til vandkrig, der får hendes puls op! Leg er en megasmart måde at bruge sin krop på!

Hold blodsukkeret stabilt: Eva Longoria er et lille nips, og hendes bedste sundhedstips er ganske enkelt at holde blodsukkeret ved lige. Det gør hun ved at spise rigtig mange små, sunde måltider om dagen. Faktisk spiser hun hver anden eller hver tredje time. På den måde undgår hun at overspise og snacke usunde ting i løbet af dagen.

Vand, vand, vand: Det er en gammel klassiker, men det ændrer ikke på, at vand er nøglen til Jennifer Lopez’ sundhed. Hun sørger nemlig altid for at gennemfugte kroppen indefra med en masse vand. Vand gør også din hud og dit hår smukkere! Bonus!

Et sundt sind: Det vigtigste for Demi Lovato er, at man er sund indefra. At man har et sundt sind – det vil sige, at det at være i balance er nøglen til gode resultater, hvis du spørger Demi. To gange om ugen hjælper yoga stjernen med at holde sig klar i hovedet, så hun får det maksimale ud af sin træning seks gange om ugen. 

Sov godt: Supermodellen Heidi Klum benytter sig af et ret simpelt sundhedstrick: Søvn. Du læste rigtigt, for det vigtigste i Heidis sundhedsrutine er faktisk bare at sove en lang, god nats søvn. Stjernen går allerede i seng kl 20.30, når hun har mulighed for det. Det er lidt tidligt, men man skal altså ikke undervurdere søvn!

Små konkurrencer: Da Ashley Greene indspillede ”Twilight”-filmene, var hun nødt til at yde sit bedste hele tiden. Det hjalp træningen hende med, og for at træningen ikke blev for kedelig, gjorde hun og de andre ”Twilight”-piger træningen til små konkurrencer. Smart! Der er jo ingen, der gider tabe!

Gå, gå, gå: Cara Delevingne er tynd af natur, og derfor har hun aldrig været på kur. Hendes største udfordring er at se sund ud og have lidt former, selv om hun er meget slank. Hun går nogle lange turer og spiser masser af protein, og det hjælper hende med at se sund og dejlig ud.

Flere slags træning på en gang: Jessica Alba elsker at træne, så det er selvfølgelig en stor del af hendes sundhedsrutine. For at hun får mest muligt ud af sin træning, blander hun forskellige typer træning. Hun sørger for at få pulsen op, og derefter laver hun forskellige typer muskeltræning.

Friturestegt mad er et no-no: Det bedste sundhedstip fra Cameron Diaz er ret simpelt: Undgå friturestegt mad. Hun prøver i stedet at erstatte alt det usunde fedt med den helt rigtige næring til kroppen. Man kan vidst godt sige, at hendes råd bare er at spise ordentligt!

MegetMere