Helbred & balance

Bliv sund efter sommerferien

Af Julie Lund Mikkelsen 15. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I ferien kan man hurtigt glemme alt om at leve sundt, men nu er hverdagen tilbage. Vil du gerne starte det nye skoleår med at være sund, så læs videre her!

Sommerferie betyder hygge, afslapning og masser af vaffelis. Har du lagt sundheden lidt på hylden i ferien? Så er det måske på tide at finde de gode vaner frem igen.

Trap langsomt ned

Det kan være hårdt at gå direkte fra sommerhygge og slik hver dag til 100 % sundhed og stramt træningsprogram! Start stille og roligt med de sunde vaner og motionen, så du bliver en lille smule sundere hver dag de første par uger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sund med veninden

Det er nemmere at være sund, når man er to om det. Derfor er det perfekt at slå sig sammen med en veninde. Aftal, at I skal træne sammen et par dage om ugen, tag sunde snacks med i skole, eller hold en slik-fri uge. Det bliver faktisk lidt sjovt, når det er et fælles projekt.

Læs også: 4 nemme måder til at spise sundere

Læg en træningsplan

Har du svært ved at tage dig sammen til at hoppe i løbeskoene igen? Læg en plan for, hvornår du skal dyrke motion, og skriv datoerne ind i din kalender. Og husk så at holde din plan!

Læs også: 7 sjove måder at dyrke motion på

Forkæl dig selv

Det er godt at have noget, der kan motivere dig til at blive sundere. Sig til dig selv, at hvis du dyrker motion og spiser masser af frugt og grønt i en uge, så får du en belønning om søndagen. Det kan jo for eksempel være en tur i biografen, en ny neglelak eller måske en pose slik.

Din sunde dagbog

Lav din egen sunde scrapbog med udklip, billeder og sundhedstips fra gamle Vi Unge-blade, som kan give dig masser af inspiration til at være sundere. Og brug så din scrapbog som en slags dagbog over din træning, hvor du skriver ned, hvad du gør for at være sund.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

MestLæste