Helbred & balance

Bliv rask igen

Af Luise Gregersen 8. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Øv, er du blevet syg og snottet? Kom hurtigt på fødderne igen med vores tips.

Det er SÅ kedeligt at være syg! Desværre er der rigtig mange af os, der bliver ramt af snot og hoste her om efteråret.

Læs også: Hvad kan man lave, når man er syg?

Efter tre timer i sengen og fire afsnit af din yndlingsserie er du garanteret allerede godt træt af ømme muskler og feber. Derfor har vi samlet de bedste tips til, hvordan du bliver rask igen.

Læs også: Kyssesyge - Alt du skal vide

Blivraskigen

Døjer du med stoppet næse og bihulebetændelse? Fyld en stor skål med varmt vand og et par dråber pebermynte olie. Stik hovedet ind over skålen og dæk hovedet til med et rent håndklæde. Træk vejret dybt og mærk, hvordan aromaen får snottet til at løsne sig. Bonus: Dampbade dybderenser din hud, så smæk gerne en lækker ansigtsmaske på bagefter.
Det her er seriøst den bedste drik til at få snottet til at fordufte! Riv et stort stykke ingefær, overhæld det med kogende vand og tilsæt friskpresset citronsaft og honning. Det river lidt i hals og næse, men det er det hele værd!
Der er altså noget om snakken, når et gammelt husråd siger, at sygdom skal svedes ud. Hvis du ikke lige har en sauna ved hånden, så tag et laaangt varmt bad mindst en gang om dagen, så længe du er syg. Det varme vand opløser slim i næse og lunger, så du får det bedre.
Mens du er i bad, kan du passende åbne vinduerne på dit værelse og få lidt frisk luft ind. Det hjælper både på humøret og den klamme følelse, man har efter at have været lukket inde i et par døgn.
Når du er rigtig syg, har du sikkert ikke så meget appetit. Desværre betyder feber også, at dit stofskifte stiger, og du forbrænder mere, end du plejer. Derfor er det vigtigt, at du får spist noget. Den gode nyhed er, at din krop er så smart indrettet, at den kan mærke, hvad den har brug for. Craver du spaghetti med kødsovs og Fanta, når du er syg? Så vil du sikkert få det en smule bedre af at spise det. Der er nogle fødevarer, som er bevist effektive mod sygdom. Det er blandt andet hvidløg, ingefær og citron, så spis gerne masser af de ting!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste