Sorte jokes
Helbred & balance

Afsløring: Du er klog, hvis du griner af de her jokes

Af Sophie Niemann 6. februar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kommer du også nogle gange til at grine af jokes om død og ødelæggelse? Hvis du gør det, kan det betyde at du rent faktisk er klog.

Vi kender alle sammen den pinlige tavshed, når man som den eneste kommer til at grine af en joke som måske var alt for grov. Men i virkeligheden viser det sig, at man måske er klogere end andre, der ikke griner af de lidt dystre jokes. Det skriver Seventeen.com.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Taylor Swift flov over jokes

Nogle forskere på et medicinsk universitet i Wien undersøgte en gruppe personer og sammenhængen mellem deres intelligens og deres favorit-jokes. Det viste sig, at folk, der er vilde med den sorte humor, også har en højere intelligens. De fandt også ud af, at de personer, der kunne forstå den sorte humor og de grove jokes, var dem, som havde en højere uddannelse. Det kan skyldes, at det kræver nogle bestemte færdigheder for at forstå de grove jokes, men også for at forstå, at det bare er for sjov.

Så måske er der en sammenhæng mellem den sorte humor og en høj intelligens.

Har du nogensinde grint af en grov joke?

I galleriet nedenunder kan du læse om, hvorfor det er sundt at grine.

Derforerdetsundtatgrine

Når vi griner, danner vi langt flere af de hvide blodlegemer, som er med til at styrke vores immunforsvare og forhindre mange slags sygdomme.
Foto: Shutterstock
Når vi griner, udskiller vi endorfiner. Stoffet endorfin virker beroligende på os og gør, at vi ikke føler så meget smerte, hvis vi har ondt. Man kan derfor sige, at latter er kroppens egen smertelindring.
Foto: Shutterstock
Smil og grin smitter virkelig! Du har sikkert prøvet at passere en person på gaden, der har smilet til dig, hvorefter du automatisk smiler tilbage. Måske har du set en gruppe mennesker, der griner, og mærket, hvordan du selv har trukket på smilebåndet.
Foto: Shutterstock
Man siger, at et minuts latter er nok til at skabe 45 minutters velvære ... Wow! Velværen bliver skabt, fordi frontallappen i hjernen, som holder styr på vores tanker og følelser, bliver påvirket, og det giver dig mere overskud og enerigi!
Foto: Shutterstock
Faktisk stimulerer grin og latter dine tårekirtler, hvilket kan give dig mere levende øjne. Når vi griner, udvider vi samtidig blodcirkulationen i hudens blodkar, hvilket medfører, at muskulaturen i ansigtet strammes op og bliver smukkere … Sejt!
Foto: Shutterstock
Når du griner, mindskes niveauet af stresshormoner, da latter på lang sigt sænker blodtrykket, så dine muskler slapper af.
Foto: Shutterstock
Efter et ordentligt grineanfald har din krop og hjerne dannet en masse dopamin og serotomin, som både har en beroligende effekt – men også giver dig en stor lykkefølelse!
Foto: Shutterstock

Læs mere om