mindful pige
Helbred & balance

9 tips til en mere mindful hverdag

Af Cecilie Rosfort-Nees 6. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du mindful? Hvis ikke, så prøv vores 9 gode tips ...

Sådan bliver du mere mindful ...

1. Vil du med i skoven?

Hvor tit bruger du egentlig dine sanser sådan rigtigt? Prøv at gå en tur i naturen (på stranden, i skoven eller måske bare i en park), og start med at koncentrere dig om kun at bruge én af dine sanser. Du kan måske vælge at have fokus på at lytte, fokus på de ting, du ser, eller være ekstraopmærksom på, hvordan der dufter ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Vil du være mindful? Prøv denne playliste!

2. Drop multitasking

Du tænker sikkert, at du er smart, når du liiiige lægger neglelak, mens du snakker med din mor eller læser blogs, mens du spiser, men sandheden er, at det er meget bedre, at gøre én ting ad gangen. I hvert fald hvis du vil være mere til stede - og det vil du, hvis du drømmer om en mere mindful hverdag!

3. Shh ...

"Og så sagde han, og så sagde jeg ..." Det er sikkert sjældent, at du er omgivet af 100 % ro - både fordi du selv elsker at snakke, og fordi du hører musik og ser serier. Prøv at være stille i 10 minutter om dagen. Nyd stilheden - du har rigtig godt af det, og faktisk får man titi de bedste idéer, når man keder sig lidt ...

4. Træk vejret

Du trækker vejret helt automatisk, men gør du det godt nok? Det er sundt at trække vejret helt ned i maven og at have ind- og udåndinger, der er lige lange. Prøv det, hvis du føler dig stresset eller har svært ved at koncentrere dig. Tæl for eksempel til 5, mens du trækker vejret ind, og gør det samme, når du puster ud.

5. Spis på en mindful måde

Smager du på din mad, når du spiser den? Eller sluger du den bare? Det er en god øvelse virkelig at prøve at smage på sin mad. Det er nemmere at smage, hvad maden smager af, hvis du spiser langsomt. Mon ikke din far vil elske, at snakke med dig om krydderierne, når han har brugt flere timer i køkkenet?

Læs også: Undgå stress

6. Krea-girl

Når du er kreativ, er du automatisk til stede i nu'et - og når du er det, er du altså top-mindful! Hold dig derfor ikke tilbage med malerier, dekorationer, kruseduller, og hvad du ellers kan finde på af kreative projekter. Du behøver ikke være noget talent, og du behøver heller ikke vise andre dine værker. Det er processen, der er den vigtige!

7. Tænk positivt

Det lyder måske lidt skørt, men det er faktisk en virkelig god idé: Tænk over tre ting, du er taknemmlig over hver dag - faktisk kan det endda være en god idé at skrive tingene ned i en lille bog, så kan du bruge den, hvis du en dag er lidt trist. Det kan være, du er taknemmelig over, at din veninde gav dig et kompliment, at solen skinnede, eller at din mormor skrev en sød sms.

8. Pause fra telefonen

Uh, den er svær, denne her! Men prøv alligevel! Læg telefonen fra dig, når du er sammen med andre - de vil elske dig for at være til stede og lytte til, hvad de siger. Det er også en god idé at lægge telefonen fra dig på et fast tidspunkt hver dag - måske bare en halv time efter aftensmaden ...

9. Nyd, nyd, nyd!

Livet har bunkevis af gode ting at byde på - dine søde veninder, din dejlige familie, smuk natur, lækkert bland selv-slik, hyggelige stearinlys, lækre fyre, bløde tæpper, nuttede kæledyr og så videre ... Husker du at nyde og værdsætte alle de gode og dejlige ting - både de store og de bittesmå - hver dag? Hvis ikke, så sæt i gaaaaaaang ...

Tak til Cathrine fra mindfully.dk

Få gode idéer til dejlig efterårshygge i galleriet nedenfor ...

Ideertilefterårshyggemedfamilien

Efteråret er en årstid, der egner sig godt til at spille spil sammen med sin familie. I kan både hygge jer med de gammeldags brætspil eller hoppe op af sofaen og udfordre hinanden i forskellige Nintendo Wii-discipliner.
Selv om det ikke er specielt socialt at læse, kan det sagtens være hyggeligt at samle hele familien i stuen til et par timers fælleslæsning. Så kan man selv bestemme, om man vil læse en krimi, chick-litt, avis … eller Vi Unge!
Er I mere til at se film, kan I også undersøge, om der går en film i biografen, I alle har lyst til at se. En regnfuld eftermiddag i et varmt biografsæde sammen med familien er slet ikke tosset – og slet ikke, hvis der er popcorn, cola og slik involveret!
Det er fedt med DIY-projekter, når man sidder indenfor og kan høre regnen og blæsten, der slår mod vinduet. Køb perler, og lav jeres egne armbånd, lav keramik, mal med vandfarver eller køb en malebog. Der er nok projekter at kaste sig over. I skal bare finde ud af, hvad I synes, der er sjovest.
I kan også bage en kage. Prøv for eksempel med en gammeldags æblekage med rasp og flødeskum … Mmh, den er virkelig undervurderet!
Når det er koldt udenfor, er det skønt med varme drikke. Lav forskellige te-varianter sammen, som I kan nyde godt af resten af vinteren. I kan for eksempel kaste jer ud i de her varianter.
Med efteråret kommer jo også Halloween! Afsæt en lørdag eller søndag til at lave seje græskarlygter. I kan konkurrere om, hvem der laver den mest uhyggelige lygte!
Tag din mor eller far med i et af landets storcentre. I kan se på nye vinterjakker og støvler – og så selvfølgelig spise en god frokost sammen, når I får brug for en shoppepause.
Noget, der er virkelig hyggeligt, når man er sammen med sin familie, er at se på gamle billeder. I kan både se på billeder fra da, dine forældre var små eller på billeder, der bare er nogle få år gamle. Man får sig næsten altid et godt grin!
Det er et must med en gåtur i skoven, når det bliver efterår! Bladene bliver gule, røde, orange og brune, og det er simpelthen på smukt. Gå en lang tur sammen, og spis lune boller, når I kommer tilbage – så kan dagen næsten ikke blive bedre!

MestLæste