Helbred & balance

7 sjove måder at dyrke motion på

Af Benedikte Brix 17. oktober 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi indrømmer gerne, at det kan være svært at tage sig sammen til at gå i fitnesscenter eller at løbe en tur for at komme i form. Men heldigvis er der en masse andre metoder til sjov motion!

1. Stå på rulleskøjter

Du eller nogen, du kender, har sikkert et par rulleskøjter liggende et sted i gemmerne - og de kan bruges som meget mere end et stykke legetøj.

Start med at rulle en tur for at vænne dig til at have hjul under fødderne. Når du så har lært skøjterne bedre at kende, kan du gå i gang med vores tip herunder - bare husk hjelm, knæbeskyttere og så videre, så du kommer hel igennem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sport, der er sjov

Rul i skole: Hvis du normalt ville gå eller cykle, kan du nemt skifte over til rulleskøjterne. Er der tale om en kort bustur, kan den også udskiftes (men helst i tørvejr).

Udfordr din veninde: Det kræver selvfølgelig, at I skaffer et par rulleskøjter hver, men så bliver det til gengæld også rigtig sjovt. Både fordi I kan følges på en rulletur, og fordi I kan konkurrere om, hvem der for eksempel kommer først til købmanden, den næste lygtepæl, og så videre.

Lav en forhindringsbane: Find en lukket vej eller parkeringsplads, hvor der er godt med plads og ingen biler. Nu kan du lave din egen manøvrebane, hvor du skal lave øvelser som at køre slalom, baglæns og på ét ben.

Saml et hold: Hvis I er nogle stykker, kan I lave to rullehockeyhold. Køb nogle stave billigt i en legetøjsbutik og find et roligt sted, hvor I kan være uden forstyrrelser. Det skal nok blive sjovt!

Rampetræning: Hvis du er rigtig god på rulleskøjterne, så kan du finde en rampe eller nogle bakker, du kan lave tricks på. Men det kræver en masse øvelse, hvis du ikke skal falde og slå dig.

Læs også: Derfor skal du cykle...

2. Gå en tur med veninderne

Næste gang, du skal hænge ud med en eller flere veninder, så gå en tur sammen - I behøver jo ikke sidde ned for at kunne sladre. På den måde får I rørt jer, mens I får noget frisk luft mellem de mange sætninger.

Du kan også gå en tur med din veninde, selv om hun er i den anden ende af telefonen. Gør det til en vane at gå rundt, når du taler i telefon. Hvis samtalen er lang nok, har du pludselig bevæget dig til den anden ende af byen uden at lægge mærke til det.

Tip! Hvis du synes, det virker fjollet at gå uden at skulle et sted hen, så tag din hund med eller lån en af naboen eller familien.

Læs også: 10 gode venindetraditioner

3. Bliv spilnørd

Der er ikke meget motion i at stene Fifa eller World of Warcraft hele dagen, men der er masser af spil, der kan give et boost til din kondition. Hvis du - eller en, du kender - har Nintendo Wii, Playstation Move eller lignende, er det en perfekt mulighed for sjov motion.

Der findes både fitnessspil med øvelser, men der er også en del kreative spil, hvor du skal konkurrere i bueskydning eller danse dig til en sejr.

Tip! Mange af spillene kan lånes på biblioteket.

Læs også: Sådan kommer du i form med Wii

4. Vær fysisk social

Der er en masse ting, du kan lave med for eksempel din klasse, som er camoufleret motion.

Du kan for eksempel arrangere en bowlingaften (husk at strække godt ud og at bruge kroppen så meget som muligt, når du kaster - prøv for eksempel også at kaste kuglen af sted mellem dine ben) eller en tur i svømmehallen, hvor I kan konkurrere om, hvem der svømmer hurtigst eller er bedst til at springe ud fra fem-meter-vippen.

Tip! I kan også tænke lidt kreativt og opfinde en hulahopringskonkurrence - selve ordet er i hvert fald nok til, at vi mister pusten!

Læs også: Dyrk nem motion om vinteren

5. Shop

Behøver vi argumentere for, hvorfor det er sjovt at shoppe? Tag af sted en dag, hvor du har fri, og start gerne, så snart butikkerne åbner. Nu handler det om at nå så mange butikker som muligt - og husk at løfte op og ned poserne med de varer, du køber, når du går fra en butik til den næste.

Tip! Planlæg en rute hjemmefra, som sørger for, at du skal gå langt mellem butikkerne - måske på kryds og tværs af gaderne i stedet for i en lige linje.

Læs også: Dyrk motion - uden at røre en finger

6. Ommøbler dit værelse

Det er altid sjovt at give værelset en makeover, og nu har du faktisk en undskyldning for at gøre det: Det er god motion. Når du flytter rundt på møbler og plakater, bruger du ikke kun armene men hele kroppen, og derfor kan du sagtens få trænet en masse, selv om du hygger dig med det.

Tip! Når nu du er i gang med at flytte tingene rundt, så gør lige rent også - dit værelse trænger sikker til det, og det er en praktisk måde at få rørt dig på.

Læs også: Sådan får du gratis motion

7. Meld dig til en sportsgren

Ja, den er måske lidt åbenlys, men der er masser af sjove sportsgrene, som samtidig styrker din kondition.

Der er de klassiske som for eksempel fodbold, håndbold, svømning og tennis, men hvis det ikke siger dig noget, så prøv at tænke i lidt andre baner. Måske er der en sport, du vil synes er sjov? Du kan starte på et dart- eller dansehold, for eksempel hiphop, salsa eller standarddans. Eller du kan gå til klatring, kampsport eller kroket. Mulighederne er mange!

Læs også: Dans - hot eller not?

Tip! Når du går på et hold, der mødes en eller flere gange hver uge, sørger du for aldrig at komme ud af form, fordi det på forhånd er fastlagt, hvornår du skal træne. Smart!

Læs også:
Idéer til sportsgrene
Stjernernes sunde vaner
Myter om træningen

Hvilken motionsform, synes du, er den sjoveste?

Læs mere om

MestLæste