Helbred & balance

7 myter om slik, chips og andre søde sager

Af Oliver Kokholm Ungermann 16. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad er sandt, og hvad er falsk, når det gælder myterne om søde sager som slik, chips og sodavand? Få svaret her!

Der er mange, der har hørt alle mulige historier om, hvad der er sundt og usundt, uden at de egentlig har tjekket op på, om det er rigtigt.

Læs også: Sandt og falsk om chokolade

Derfor har vi samlet en liste over de mange myter om søde sager, så du kan få helt styr på sandheden om alt fra chips til sodavand. Tjek selv efter herunder!

7myteromslik,chipsogandresødesager

Niks! Det gælder kun tørret frugt som rosiner og dadler, mens pærer, æbler, bananer og lignende kun har halvt så højt sukkerindhold som slik.
De vejer måske ikke så meget, men de fylder altså alligevel, da de rent faktisk næsten kun består af sukker og fedt. Men det er ikke så meget, at du skal have dårlig samvittighed over at spise en enkelt eller to… Det siger vi i hvert fald til os selv, hi hi!
Både ja og nej! Popcorn, du laver i en mikroovn, er ikke sundere end slik, mens hjemmelavede er en smule sundere end chipsne. Desuden er popcorn lavet på majs, som indeholder flere gode ting for vores krop. Men det gør dem selvfølgelig ikke direkte sunde!
Ja! Der er mælkefedt i flødeis, mens en sodavandsis primært er lavet af vand og sukker, og er forskellen.
Både sandt og falsk. Light sodavand indeholder ikke lige så mange kalorier som almindelig sodavand, men til gengæld kan det give din krop lyst til mere. Ved at drikke lightprodukter snyder vi nemlig vores krop til at tro, at den får sukker, som den egentlig ikke får, og det kan give dig følelsen af sult og træthed, der kan få dig til at spise mere, end du har behov for.
Sandt! Når du spiser ting med et højt sukkerindhold, vil du efter noget tid få en følelse af sult, fordi dit blodsukker falder.
Nej! Det er ikke bevist, at nogle fødevarer giver uren hud, så den skal du ikke tro på. Men hvis du oplever, at din hud bliver mere uren af forskellige slags mad, kan du selvfølgelig selv justere på det, så det passer til dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.