Helbred & balance

6 mål, der gør dit år supersundt

Af Line Sølvhøj Jensen 13. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Fik du ikke lige trænet det, du burde sidste år? Og kom du til at spise lidt for meget slik? Her får du råd til, hvordan du når dine sunde mål i det nye år.

Det er faktisk ikke så svært at nå de sunde mål. Her får du råd til, hvordan dit år kan blive rigtig sundt og godt.

1. Jeg vil i bedre form
Det kræver faktisk ikke ret meget at komme i bedre form, og du behøver slet ikke at træne hver dag. Prøv bare at tage trapperne, snuppe cyklen, svømme lidt længere, når du skal på stranden til sommer, eller dans løs med veninderne. Alle de små ting kan få dig i meget bedre form.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Jeg vil have mere overskud
Du snupper sikkert et stykke slik, når trætheden melder sig, for så har du jo brug for noget sukker! Men prøv i stedet at tage et stykke frugt. Det indeholder nemlig frugtsukker, som er sundt sukker. Og hvis du sørger for at drikke godt med vand i løbet af dagen, får du faktisk også mere energi.

Læs også: Dyrk motion uden at røre en finger.

3. Jeg vil ikke være syg
Hvis du vil mindske risikoen for at blive syg i 2010, så gælder det om at styrke dit immunforsvar. Det kan du gøre ved at undgå at blive stresset, få godt med motion, spise sundt og få masser af frisk luft.

4. Jeg vil se sundere ud
Motion og en sund kost kan være en stor hjælp til, at du kommer til at se sundere ud, men der er faktisk også noget om begrebet "skønhedssøvn". Din hud restituerer nemlig, mens du sover, så hvis du sørger for at få sovet nok, så kommer du altså til at se sundere ud.

Læs også: Sådan kan du træne selv.

5. Jeg vil kunne løbe fem kilometer
Hvis du begynder at træne allerede nu, så kan du langsomt træne dig op til at kunne løbe nogle af de mange løb, der er om sommeren. Du kan jo tage din veninde med på løbeturen, og det gode er, at I har supergod tid til at træne jer op, så I kan tage det stille og roligt.

6. Jeg vil ikke tage på
Hvis du vil undgå at tage på, så gælder det faktisk om at spise meget - og selvfølgelig sundt. Du synes måske, at det lyder underligt, men tænk på, at din mave er en maskine, og jo flere sunde måltider den får, jo hurtigere og bedre arbejder den.

MestLæste