Helbred & balance

4 øvelser til stærkere arme

Af Stine Nielsen 11. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have stærkere og mere markerede arme? Så tjek lige de her træningsøvelser til armene!

Det er hårdt at træne sine armmuskler, men heldigvis kan du nemt gøre det derhjemme på værelset og selv mærke efter, hvor meget du har lyst til. Her er fire gode øvelser, hvis du gerne vil have stærkere og mere markerede arme.

Læs også: Guide: Fitness for begyndere

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Med håndvægte

1. Stil dig med god afstand mellem fødderne. Tag en håndvægt i hver hånd og hold armene strakt vandret til hver sin side. Sørg for at stå så ret som muligt. Bøj så armene, så hænderne når op til skuldrene og sænk armene ud til siderne igen. Gentag 20 gange.

2. Stil dig med fødderne i skulderbreddes afstand og tag en håndvægt i hver hånd. Placér hænderne ned langs lårene med håndfladen udad. Løft vægtene op til dine skuldre og sænk dem langsomt ned mod låret igen. Gentag 20 gange.

Læs også: Sådan træner du din mave

Uden håndvægte

3. Find stabil kant - af for eksempel en stol, en sofa, en seng eller lignende. Placér hænderne på kanten og hav fødderne i gulvet, så knæene bøjer. Sænk dig selv ned mod gulvet og løft dig langsomt op igen. Gentag så mange gange, du kan.

4. Gode, gammeldags armbøjninger er supereffektive. Støt hænder og fødder (eller knæ) i gulvet og bøj albuerne, mens du holder dem tæt ind til kroppen. Stræk armene og løft dig selv op. Sænk langsomt ned igen og gentag så mange gange, du kan.

Læs også: Sådan bliver det sjovt at dyrke motion

Herunder kan du læse, hvorfor du skal cirkeltræne!

Derforskalducirkeltræne

Cirkeltræning er en meget populær træningsform, som går ud på at få trænet hele din krop. I stedet for kun at træne dine arme eller løbe en tur, får du alle de store muskelgrupper med, og det giver dig både styrke og kondition. Idéen er, at du går fra øvelse til øvelse i en cirkel, og skifter mellem at træne hårdt og holde korte pauser.
Du skal cirkeltræne, fordi det er en af de bedste og nemmeste metoder til at få vedligeholdt hele din krop. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvilke øvelser du vil lave, men følger du for eksempel en guide i et fitnesscenter, kan du være sikker på, at du får alle musklerne med. Det er en god måde at lære, hvordan du skal træne, i stedet for kun at tage de maskiner, du kender, eller helt lade være. Og så er det oplagt at gøre sammen med din søster eller en god veninde!
Det første, du skal finde ud af, det er, hvor du vil cirkeltræne henne. Har du muligheden for at gøre det derhjemme, eller vil du hellere træne i et fitnesscenter? Det er de to muligheder, du har. Har du en have med god plads, og ved du, hvordan man opbygger et træningsprogram, kan du gøre det derhjemme - ellers er et træningscenter det rigtige sted at starte.
Hvis du cirkeltræner derhjemme, kan du eksempelvis lave seks forskellige stationer: Armbøjninger, mavebøjninger, planken, squats, lunges og sprællemand. Lav første øvelse med fuld energi i 40 sekunder efterfulgt af 20 sekunders pause, og start så på den næste øvelse. I fitnesscenteret er det samme princip, men her har mange centre lavet et område, hvor du faktisk bare skal følge en cirkel, og så kommer du rundt til alle de rigtige maskiner. Hvis dit fitnesscenter ikke har sådan et system, kan du få lavet et cirkeltræningsprogram af en vejleder.
Cirkeltræning er noget for dig, hvis du gerne vil lære nogle flere øvelser at kende, og hvis du ønsker at få en bedre kondition. Det er til gengæld også en ret hård træningsform, fordi du hele tiden giver fuldt ud, holder en kort pause og knokler på igen. Så vil du hellere have en mild træning, skal du måske træne på en anden måde eller i hvert fald sætte sværhedsgraden ned for dig selv.

Læs mere om