Forelskelse er en underlig ting
Krop & Sind

Forelskelse i hele kroppen

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Shutterstock 9. oktober 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Forelskelse er en underlig ting. Føler du, at det hele snurrer i maven, når du er forelsket? Der er faktisk noget om det!

Forelskelse i hele kroppen

Kender du følelser af, at 1000 sommerfugle flyver rundt i maven, når du ser en sød fyr? Og dit hjerte slår lige en ekstra gang, hvis drømmefyren strejfer din hånd?

En af grundene til, at det er så skønt at være forelsket, er, at der sker en masse ting i din krop, som gør, at du får en superdejlig følelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad styrer forelskelse?
Din hjerne indeholder en højre og en venstre hjernehalvdel. Det er højre hjernehalvdel, der styrer dine følelse, så når du møder en sød fyr, så er det altså højre hjernehalvdel, der sætter igang!

Hvad sker der i kroppen under forelskelse?
Når du oplever forelskelse, så udløses der et stof i kroppen, som kaldes endorfin. Endorfiner fremkalder en lykkefølelse, og det er derfor, du føler, at du svæver på en lyserød sky. Når nogen siger, at du stråler af lykke, fordi du er forelsket, så er det altså på grund af endorfinerne.

Forelskelse - helt ind i hjertet
Når du bliver varm i kroppen, så der det fordi, at dit hjerte slår lidt stærkere, når du ser ham, du er vild med. Det skyldes et stof, der hedder adrenalin, som gør, at ilten pumper hurtigere i kroppen. Blodet bliver derfor sendt hurtigere rundt, og det er derfor, du får den dejlige, varme følelse i kroppen.

Supersundt at være forelsket
Alle de ting, der sker i din krop, når du oplever forelskelse, er med til at gøre, at det er supersundt at være i forelskelse. Du har det godt, og derfor udstråler du glæde og overskud, og det er i sig selv sundt. Derfor kan du faktisk få et godt helbred, hvis du er forelsket, fordi dit immunforsvar bliver styrket.

Derfor varer forelskelse ikke for evigt
Forelskelse varer ikke for evigt, og det er der faktisk en god grund til. Forelskelse kommer af før+elske, så når forelskelsen stopper, så sker det enten fordi, du er kommet over ham, eller fordi du er begyndt at elske ham i stedet for. Faktisk kan kroppen heller ikke helt klare alle de stoffer, der sættes i gang i kroppen, i alt for lang tid, så derfor aftager forelskelsen langsomt. Eksperter siger, at forelskelse langsomt stopper efter tre måneder.