de 5 kærlighedssprog
Krop & Sind

Find dit kærlighedssprog!

Af Anette Aggerbeck og Julie Rosendahl 27. juli 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Elsker du at få gaver? Eller vil du hellere have et kompliment, et langt kram eller masser af tid sammen med dine veninder? HER kan du få svaret på, hvordan du allerhelst viser din kærlighed – og hvordan du gerne vil have den igen!

Der findes 5 kærlighedssprog, som vi kan bruge til at vise andre vores kærlighed, men det er langt fra sikkert, at vi benytter samme sprog som vores veninder, familie og kæreste. Det kan skabe misforståelser, hvis vi ikke er klar over, hvilket kærlighedssprog vi bruger - så tag testen her, og find ud af hvilke af de 5 kærlighedssprog, du eller din partner har! 


Trin 1: Test dig selv!


Stil dig selv følgende spørgsmål:
• Hvad skal der til, for at du føler dig elsket? Tænk på konkrete situationer, hvor du følte dig elsket.

• Hvordan viser du selv din kærlighed til andre? Det er ofte den samme måde, som du selv ønsker at mærke kærlighed på. Så hvis du giver andre mange gaver, er det måske gaver, der er dit kærlighedssprog.
Hvordan viser du andre din kærlighed?

• Når du er sur på andre, hvordan straffer du dem så? Vi har det nemlig med at straffe andre med vores eget kærlighedssprog. Hvis dit kærlighedssprog er at sige søde ord, kritiserer du sikkert din veninde, når du er sur på hende.
Hvad gør du, når du er sur på nogen?


Trin 2


De 5 kærlighedssprog - hvad passer bedst til dig?


1. Søde ord
Er det DIT kærlighedssprog?
Du føler dig elsket, når veninden/kæresten/familien roser og anerkender dine personlige egenskaber, eller de ting du gør.
Hvordan?
Måske siger din kæreste, at du ser vildt dejlig ud eller roser andet ved dit udseende. På samme måde viser du andre din kærlighed ved at sige søde ord til dem.

2. Tid til hinanden
Er det DIT kærlighedssprog?
Du føler dig elsket, når dem, du holder af, dropper aftaler for at være sammen med dig.
Hvordan?
Måske spiser du og kæresten en god middag alene sammen, går en tur i biografen eller bare snakker om ting, I begge går op i.

3. Tjenester
Er det DIT kærlighedssprog?
Du føler dig elsket, når andre gør noget for dig, som du har brug for.
Hvordan?
Måske kører din far dig til en fest eller maler dit værelse i din yndlingsfarve.

4. Gaver
Er det DIT kærlighedssprog?
Du føler dig elsket, når du får gaver. For dig symboliserer det, at man holder af dig.
Hvordan?
Måske er din veninde god til altid at have en gave med. Det kan være alt lige fra en dyr ring til noget billigt eller helt gratis.

5. Fysisk berøring
Er det DIT kærlighedssprog?
Du føler dig elsket, når din veninde, din kærete eller din familie rører ved dig på en blid måde.
Hvordan?
Måske kysser og krammer din veninde dig, din mor giver dig massage, eller du kæler med din kæreste.


Trin 3: Føl dig elsket!


Hvis du vil føle dig elsket, er det en god idé at starte med at finde ud af, hvad dine veninders/kærestes/families kærlighedssprog er. Når du kender deres kærlighedssprog og kan bruge det, føler de sig elsket - og viser også dig mere kærlighed. Så hvis din veninde har »gaver« som kærlighedssprog, så sørg for at give hende gaver engang imellem. Det behøver ikke være dyre gaver, men bare ting, der viser, at du sætter pris på hende. Det vil gøre hende så glad, at hun også vil gøre sig umage for at tale dit kærlighedssprog.

Læs mere om

MegetMere