Krop & Sind

Få snakken til at flyde på daten

Af Stine Kærsgaard 12. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En date kan godt være en temmelig pinlig og akavet affære, hvis snakken ikke kører helt optimalt imellem dig og dit crush! Undgå pinlig tavshed med de her råd.

Crusher du på en sød fyr, og crusher han tilbage på dig? Det er skønt! Hvad der er knapt så skønt er, hvis I ikke helt kan få samtalen til at flyde mellem jer, når I er sammen!

Læs også: Det må du aldrig sige på første date

Nogle mennesker har det slet ikke svært med at snakke. Men for andre kan det godt være lidt af en udfordring – særligt, hvis de er virkelig vilde med personen, som de skal snakke med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Hvilken dansk stjerne skal du date?

Hvis du er en af dem, som får svedige håndflader og blanker helt på spændende samtaleemner, når du er på date eller snakker med en sød fyr, så læs med i galleriet herunder:

snakkentilatflydedaten

På en date skal du huske altid at være dig selv. Ofte kan man komme til at være en helt anden, hvis man er nervøs. Det er en god idé at tænke på, at du bare skal sige ting, som du også ville sige, hvis du var sammen med dine veninder. (Okay, måske ikke det hele, men næsten…). Hvis dine veninder synes, du er skøn og elsker dig for de ting, du siger, vil dit crush helt sikkert også synes godt om dig. Og hvis ikke han gør det, er I nok bare ikke rigtige for hinanden!
Foto: Shutterstock
Et godt samtaleråd på daten er, at du og dit crush sådan cirka skal snakke lige meget! Både fordi det er nederen at være den, der dominerer samtalen fuldstændig, men også fordi det kan være forfærdeligt, hvis man ikke kan få et eneste ord indført fordi, den anden bare snakker konstant. Du kan selvfølgelig ikke bestemme, hvor meget dit crush skal snakke, men tænk over at følge reglen selv!
Foto: Shutterstock
En god samtale fungerer ofte sådan, at man lytter opmærksomt for efterfølgende at spørge ind til de ting, man hører. Fortæller dit crush dig for eksempel, at han elsker at stå på ski, kan du spørge, om han ofte er på skiferie, hvor hans yndlingsskisportssted ligger, og om han måske har prøvet at stå på snowboard og så videre. De relaterede spørgsmål giver mulighed for helt nye samtaleemner…
Foto: Shutterstock
Et andet råd er at balancere jokes, sjove og seriøse samtaleemner. Joker du KONSTANT, kan der nok godt være en risiko for, at han vil opfatte dig som en lidt fjollet og useriøs type. Snakker du på den anden side kun om døden, rummet og fremtiden, vil han nok synes, at du er lige lovlig tør og dyb. Tænk over at finde en god balance mellem at være sjov, kæk og vaks – samtidig med, at du også sagtens kan snakke om lidt dybere ting, du har reflekteret over.
Foto: Shutterstock
Når man er på date, skal man helst flirte, (hvis man altså kan lide ham, man er på date med!) Et godt flirtetip kan for eksempel være, at du driller dit crush lidt, smiler og griner sødt eller stiller lidt mere personlige spørgsmål, end du ellers ville gøre.
Foto: Shutterstock
Det sidste råd er nok det vigtigste – det handler nemlig om, at du bare skal være den, du er. Prøver du at være en anden, eller går du strategisk efter at flirte på en bestemt måde, vil det virke falsk. Tag daten som den kommer, tænk over rådede her – men husk altid at være dig selv!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste