Fem ting du skal vide om onani
Krop & Sind

5 ting, du skal vide om onani

Karoline Mathilde Rasmussen 5. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Shutterstock
Ja, man kan godt onanere, når man har menstruation, og nej, der er ingen aldersgrænse for, hvornår man må have sex med sig selv. Velkommen til!

1. Onani er, når man giver sig selv seksuel nydelse – man kan også kalde det at have sex med sig selv. Man kan gøre det på mange forskellige måder, men fælles for dem er, at det føles dejligt, og at man bliver seksuelt opstemt. Nogle får orgasmer, når de onanerer. En orgasme føles for mange som en slags klimaks. Ens muskler i underlivet trækker sig sammen, man kan få rystelser i kroppen og føle sig opstemt. Nogle orgasmer kan føles store og intense, andre mindre og blide. Det er langtfra alle, der får orgasmer, når de onanerer (eller har sex med andre), men derfor kan det sagtens være rigtig dejligt alligevel. Det tager ofte lidt tid at lære sin krop at kende og finde ud af, hvad der føles rart. Derfor er det en god idé at prøve sig frem.

2. Der findes ingen aldersgrænse for, hvornår du må eller kan onanere. Du kan også sagtens onanere, selv om du ikke har haft sex med andre, og selv om du har menstruation – det er der rigtig mange, der gør – onani kan faktisk hjælpe mod menstruationssmerter.

3. Det er fuldstændig normalt at onanere, og det er en fantastisk måde at lære sig selv og sin krop at kende på. Det er også normalt ikke at have lyst, eller at lysten varierer – eller helt forsvinder – i perioder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4. Man kan onanere på mange måder, og der er ikke noget, som er forkert, så længe det er rart og ikke gør ondt. Det er derfor en god idé at prøve sig frem og undersøge, hvad man selv synes, er dejligt. Mange kan godt lide at røre ved og massere deres klitoris og kønslæber. Klitoris kan være meget følsom, så nogle foretrækker ikke at røre direkte, men i området rundt om. Der er også nogle, som godt kan lide at stikke fingre op i skeden. Mange kan også godt lide at kærtegne deres baller, inderlår, hofter, mave, bryster eller hals.

5. Onani er ikke skamfuldt, og du er hverken “beskidt” eller forkert, fordi du onanerer.

Læs mere om

MestLæste