Krop & Sind

5 grunde til, at du får knopper på ballerne

af Karoline Mathilde Rasmussen 19. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Shutterstock
De kan være smertefulde, hævede og irriterende - her er 5 grunde til, hvorfor du får knopper på ballerne.

Knopper på ballerne – også kaldet “buttne” – skyldes typisk betændte hårsække. Det er helt normalt at have de små, røde og kløende knopper på numsen, men hvad skyldes de egentlig?

Du får de mest typiske årsager her.

1. Du skifter ikke dit svedige tøj efter træning. Hvis du har løbet, cyklet eller været til fitness, er det en rigtig god idé at hoppe i bad og skifte tøj direkte efter træning. Sveden kan nemlig tilstoppe dine porer, hvilket kan føre til knopper og bumser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Du går i stramme bukser. Hvis du er glad for tights, cykelshorts og skinny jeans, kan det være en del af problemet. De stramme tekstiler kan skabe friktion mod din hud og holde på sved og skidt, hvilket kan forværre tilstanden.

3. Du sidder ned mange timer om dagen. Ligesom med stramt tøj kan mange timer på en stol skabe irritation i huden på dine baller. Du kan nok ikke insistere på at stå op gennem en hel dansktime, men tænk på at få rejst dig lidt og strakt stængerne, når du har mulighed for det.

4. Du skrubber dine baller. Hvis du i forvejen har knopper, kan det være fristende at bruge en body scrub på ballerne, når du er i bad, men faktisk kan det have den stik modsatte effekt af, hvad du ønsker. Hvis du skrubber din hud for meget og for hårdt, risikerer du nemlig at irritere din hud endnu mere.

5. Du glemmer at skifte underbukser. Ny dag, nye underbukser! Vælg rigtig gerne nogle, der er lavet i åndbart materiale som f.eks. bomuld.

Læs mere om

MestLæste