Konfirmation
Konfirmationstøj

Inspiration til drenge: Det skal du have på som gæst til en konfirmation

Anna Løwe og Selina Sander Jensen 23. juni 2021
Er du i tvivl om, hvad du skal tage på, når du skal være gæst til en konfirmation? Vi har samlet tips og inspiration til dit outfit lige her, så du kan blive helt klar til konfirmationsfesten!

Konfirmationssæsonen er lige om hjørnet, og der findes utallige outfits, man kan vælge imellem som gæst. Det er meget normalt, at man gør lidt ekstra ud af sig selv og sit tøj, når man skal til en konfirmationsfest, medmindre konfirmanden har et specielt tema. Det eneste, du skal tage højde for, er, at du ikke stjæler konfirmandens spotlight – og derfor er det som hovedregel godt at undgå et helt hvidt outfit!

Her kan du få tips til at style dit outfit:

Suit up!

Et jakkesæt er et klassisk valg – også som gæst til konfirmationen. Hvis du vælger at køre med fuldt jakkesæt, kan du gøre det lidt mere casual med et par sneakers og en T-shirt i stedet for en skjorte. Bliver det for meget med et jakkesæt, kan du også nøjes med at bruge enten bukserne eller blazeren, og style dem med noget fra din egen garderobe – for eksempel en denimjakke eller et par skinny jeans.

TIP!

Hvis du smøger bukserne lidt op, giver det allerede lidt mere ’kant’ til det elegante suit-look. Du kan også lade blazeren stå åben og vælge et materiale, der ikke er så ’fint’. Det kunne for eksempel være fløjl eller bomuld.

Bukser

Hvis du er i tvivl om, hvilke bukser du skal vælge, kan du overveje, om de skal være med til at tone dit outfit op eller ned. Habitbukser kan gøre dit outfit lidt finere, mens et par jeans eller sporty bukser kan tone det lidt ned. For eksempel er denimjeans altid et hit, og du kan helt sikkert finde et par, der passer til dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP!

Kom din skjorte ned i dine jeans for et lidt finere look, mens en løs T-shirt over et par jeans vil udstråle en mere loose style.

[node:advert-in-body]

T-shirts og skjorter

Der er ikke noget i vejen med at tage en T-shirt på, når du skal til konfirmation. Hvis du styler den med et par habitbukser og et bælte, toner du outfittet lidt op. Farver og mønstre er in dette forår – alt fra neon og striber til grafiske print, og især farven grøn, er populær. Så du kan altså sagtens tage en farvet eller mønstret T-shirt eller skjorte på, men så kan det være en god idé at skrue lidt ned for resten af dit outfit, så du ikke ender med at stjæle konfirmandens rampelys!

Hvis du gerne vil have en skjorte på, men synes, at det bliver lidt for formelt, så kan du style den med et par sporty bukser eller et par jeans. Du kan også vælge en denimskjorte eller en skjorte med korte ærmer, som er lidt mere casual.

Læs mere om

MegetMere