Konfirmation
Konfirmationsfest

Konfirmationspynt : sådan pynter du det perfekte festlokale

Kristine Kjær 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Få tips og gode idéer til konfirmationspynt, som du selv kan dekorere med. Det er nemt, og gør din fest til din helt egen!

Outfit, tjek! Invitationer, tjek! Menu, tjek! Men der skal jo også tænkes over hvilke noget konfirmationspynt man skal lave… Og det er altså så fint, hvis du har gjort noget ekstra personligt ud af dit konfirmationspynt. Og endnu bedre hvis temaet matcher din stil og måske endda de indbydelser, du allerede har sendt ud! Vi hjælper dig med idéer til at lave det perfekte konfirmationspynt til at pynte det perfekte festlokale her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Borddækning og bordpynt

Bordpynten til din konfirmation er en vigtig del af det tema, du kører, fordi det er her, dine gæster opholder sig mest og dermed den konfirmationspynt, de lægger mest mærke til. Derfor er det en god idé, at du tænker over dit farvetema som noget af det første, når du planlægger dit konfirmationspynt. På den måde kan du nemlig få både indbydelser, borddækning og resten af festen til at gå op i en højere enhed.

Når du skal planlægge bordpynten til din fest, kan du tænke på følgende ting:

 • Dug: Det er superflot med en klassisk hvid dug, som er neutral og ikke stjæler fokus fra den anden konfirmationspynt, du vælger at sætte på bordene. Men hvis du nu har valgt at bruge én eller to specielle farver, som en del af dit tema til festen, så kan du sagtens vælge en farvet dug, der er med til at gøre borddækningen mere dig.
 • Service: Glas og bestik skal være helt rent, så bordet ser strålende ud! Tip! Hvis du vil have et ekstra farvespil til den hvide dug, kan du bruge forskellige farvede glas som en del af dit konfirmationspynt.
 • Servietter: Servietter er prikken over i’et på borddækningen. Du kan vælge at lave en flot pompom eller folde den som en svane. Du kan også sætte et billede af dig selv på servietten, så den bliver sjov og personlig.
 • Bordkort: Der er ingen regler for, hvordan dine bordkort skal se ud, og du kan være lige så kreativ, som du har lyst til. Du kan enten gå den klassiske vej og bruge foldede bordkort med navn på, eller du kan gå all in og lave bordkort ud af blade fra haven, fyrfadslys eller noget andet kreativt. Læs HER, hvordan du selv laver flotte bordkort.
 • Bordpynt: Med bordpynten kan du virkelig få lov at vise din personlighed. Du kan bruge blomster, lys, glimmer, grene og mange andre ting til at pifte borddækningen op. Hvis du dyrker sport eller har en anden hobby, kan du også bruge elementer derfra, så man kan se, at det er DIN konfirmation. For eksempel kan du lave noget kreativt med fjer, hvis du spiller badminton.

Er du i tvivl om, hvordan din bordpynt skal se ud? Få en guide til hvordan du for eksempel kan pynte bordet med lyserødt bordpynt HER.

Konfirmation

konfirmationspynt rundt om bordet

Når du har styr på borddækningen, kan du begynde at planlægge det konfirmationspynt, som skal være rundt om bordet. De er nemlig også med til at give den helt perfekte stemning til festen. Igen kan du tænke over farvetema, stil og ting, som afspejler, hvem du er. Har du for eksempel en passion for fodbold, kan du pynte med små bolde og grønt græs rundt omkring. Er du filmelsker, kan du i ægte Hollywood-stil skaffe en rød løber og hænge filmplakater op i lokalet. Er du en rigtig girly-girl kan du pynte op med balloner og glitter i lokalet. Mulighederne for din konfirmationspynt er uendelig, og det er virkelig kun din fantasi som sætter grænser, det vigtigste er, at det viser, hvem du er! Her er nogle tips til, hvad du kan pynte med rundt i lokalet:

 • Balloner – rundt omkring bordet, hængende ned fra loftet eller sat fast på stolene.
 • Konfetti – rundt omkring på bordet.
 • Pomponer – giver det fineste girly udtryk. Du kan hænge dem over bordet eller rundt omkring i rummet.
 • Guirlander – Det behøver ikke være de klassiske i mange farver, som vi pynter op med til jul. En guirlande kan også laves som en flagguirlande eller med stjerner, kvaster eller endda lyspærer!
 • Lyskæder – hæng dem rundt omkring i lokalet for et hyggeligt udtryk – måske endda med farvede lamper, som passer til dit tema.
 • Sjove minder – Klip overskæg, kysmunde, prinsessekroner og sjove briller ud af pap, og lim dem fast på træpinde. Du kan også lave din helt egen fotobooth, hvis du har et godt kamera og et stativ. Stil kameraet op foran en flot – måske lyserød – baggrund, og lad dine gæster gå amok foran kameraet med dine sjove udklip. Det bliver helt sikkert nogle sjove minder, du får ud af det.
 • Billeder – Der er ikke noget, som gør din konfirmation mere fin og personlig, som billeder af festens midtpunkt - DIG. Du kan printe billeder ud af dig som barn og teenager og hænge dem op rundt omkring som rækker på snore, printe dem ud og sætte dem på bloklys eller få dem udgivet i store eksemplarer for at hænge dem op som plakater på væggene! Kun fantasien sætter grænser!
 • Bannere – Lav fine bannere med dit navn eller ”konfirmation 2018” på og hæng det for eksempel over gavebordet. Det giver et fint og personligt udtryk til festen!

Tip! Lav dit eget hashtag til din konfirmation, og bed gæsterne om at bruge det, når de lægger billeder ud fra festen. På den måde er det meget nemmere at finde billederne bagefter. Husk at tænke over, at det skal være lidt unik, så drop #konfirmation2022 og gå i stedet efter noget, ingen andre har brugt - for eksempel #emmasmegasejekonfifest.

Buffet og kagebord

Hvis du har planlagt at I skal have buffet til din konfirmation, kan du gøre noget ekstra ud af konfirmationspynt på buffetbordet. Det kan du for eksempel gøre ved…

 1. At stille et mindre bord eller en kasse ovenpå bordet, og lægge en hvid dug over begge, så bordet ligesom bliver i 2 planer. På den måde kan du bruge det øverste bord til konfirmationspynt i form af blomsterdekorationer, menukort og fine lys, som passer til temaet.
 2. At lave festlige velkomstdrinks og fine pindemadder, som gæsterne kan tage, når de kommer til festen. Det kan du gøre ved hjælp af farverige sugerør, glas som du maler på, eller små syltetøjsglas med låg på, som du laver hul i til sugerør og putter frisk frugt ned i. Maden kan nemt blive en del af pynten selv!
 3. At pynte op rundt om bordet med menukort, fine lys, balloner, konfetti, blomster og alt hvad du ellers tænker, kan passe til festens tema.

Pynt op ved gavebordet

Gavebordet er et sted, hvor folk altid samles på et tidspunkt til festen for at se, hvilke personlige gaver du har fået. Vil du gøre lidt ekstra ud af samlingspunktet, kan du pynte det med konfirmationspynt i form af en dug og igen lave en fin dekoration med dit navn i store bogstaver, billeder af dig hængt op på nogle fine grene, et udprint af dit yndlingscitat eller bare med fine lys, balloner og måske pompomer rundt omkring bordet.

En vigtig indgang

Indgangen til det lokale hvor din fest skal holdes, er det første som møder dine gæster. Derfor må der gerne være gjort noget ekstra ud af indgangen også! Vil du gå all in til din fest, kan du gøre det med en rød løber – eller en lyserød, eller måske en grøn?! Derudover kan du sørge for at have nogle lanterner med lys eller fakler stående ved indgangen, og for et ekstra personligt twist, kan du igen lave et banner, hvor der for eksempel står ”OSCARS KONFIRMATION 2022” eller noget andet, som passer til din fest.

Tip! Blomster er noget af det fineste konfirmationspynt, og det behøver slet ikke at være dyrt, for at det bliver fint. Tag ud på en blomstermark og pluk alverdens vildeste blomster i alle mulige forskellige farver, og hav dem rundt omkring i de lokaler, hvor din fest bliver holdt.

Konfirmation

Husk alle rum!

Nu har du guiden til det perfekte konfirmationspynt så du kan pynte det perfekte festlokale til din fest. Et godt tip til at få hele festen til at gå op i en højere enhed er, at du sørger for at pynte lidt op i alle rum. Ved at for eksempel sætte små blomsterdekorationer og lys ude på toiletterne, eller små billeder og udklip af dig og dine yndlingscitater rundt omkring i garderoben, ude ved rygerne og ved indgangen, fuldender du hele festen og får invitation, borddækning og festlokale til at smelte sammen i én samlet fed oplevelse, som bare emmer af DIG.

Læs mere om

MestLæste