pengegave til konfirmation
Konfirmationsfest

Konfirmation: Sjove ideer til pengegaver

af Marie Bedawed 21. februar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Vil du gerne give en pengegave til en konfirmation? Så kan du finde en masse inspiration til sjove ideer til, hvordan du kan lave pengegaver.

Hvis du er inviteret til konfirmation, har konfirmanden sikkert skrevet penge på sin ønskeliste. Men hvis du ikke bare vil lægge pengene i en konvolut, men være kreativ med pengegaven til konfirmationen, så skal du læse med.

Vi har nemlig fundet en masse sjove og kreative ideer til, hvordan du kan pakke din pengegave ind, så den skiller sig ud fra de andre konfirmationsgaver.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan give pengeganger til konfirmation på mange forskellige måder. Du kan enten lægge pengene i en konvolut sammen med et kort, eller du kan lave en kreativ pengegave.

Det sidste har vi samlet en masse bud på længere nede, men inden du går i gang, så får du lige nogle generelle, gode råd.

Gode råd, hvis du vil give pengegaver

Start med at finde ud af, hvor mange penge du vil give. Derefter skal du have fat i pengene i kontanter – afgør med dig selv, om du vil have mønter eller sedler – og så skal du måske en tur i banken for at få fat i kontanterne.

Når du har besluttet dig for, hvilken pengegave du vil give konfirmanden, er det en god ide at sørge for, at have alle de materialer du skal bruge, inden du går i gang med projektet. Det er megairriterende at sidde med hænderne fulde af pap, glimmer og pengesedler, og opdage man mangler lim. Få derfor lavet et overblik over, hvilke materialer du skal bruge, se, om du ikke kan finde dem derhjemme, og køb de materialer, du mangler, inden du går i gang.

Derudover er det en god ide at gå i gang med at lave pengegaven i god tid, inden du skal til konfirmation. På den måde skal du ikke stresse over at have det færdigt, og du kan tage dig god tid og gøre dig umage. Så har du også tid til at ændre i pengegaven, hvis ikke du synes, den helt ser ud, som du gerne vil have den.

En hilsen til den lækker-sultne

Den her pengegave kan du give til en konfirmand, som elsker slik og chokolade. Det er en sjov og kreativ ide, som er hurtig at lave.

Du skal bruge et stykke karton, en tusch, lim, de chokoladebarer og det slik, du kan se på billedet, og nogle chokolade-guldmønter. Vi anbefaler, at du bruger chokolademønter til at lime på kartonen, og lægger de rigtige penge ned i en konvolut, som du limer fast nederst på kartonen. På den måde undgår du at komme lim på pengene.

Når du har samlet alle dine materialer, er det bare om at få skrevet teksten, og få limet slikket fast der, hvor det passer ind. Det er en rigtig god ide først at skrive teksten med en blyant, så du kan viske ud og skrive om, indtil du synes, det ser pænt ud.

Lommepenge som gave

Denne ide er også nem at lave, og tager heller ikke så lang tid.

Du skal bruge en ramme, et stykke karton, som passer ind i rammen, en tusch, lim, og en gammel baglomme fra et par gamle jeans.

Du kan starte med at bestemme dig for, om du vil skrive teksten i hånden, eller skrive den på computeren og derefter printe den ud. Derefter skal du have fat i et par gamle jeans eller shorts, for du skal have klippet en af baglommerne af.

Hvis ikke du selv har gamle jeans, eller andet du kan klippe i, kan du tage et smut i genbrugen og se, om du kan finde noget, du kan bruge.

Herefter skal du have limet lommen fast midt på kartonen. Men sørg for ikke at lime hele vejen rundt, så der er plads til, du kan stikke pengene ned i lommen.

Derefter placerer du det hele inde i rammen og lukker den. Så har du en sjov og nem pengegave, som konfirmanden helt sikkert vil elske!

En Toffifee overraskelse

Hvis du har en tom Toffifee-æske liggende et sted i huset, er det her den oplagte pengegave til en konfirmation! Du kan selvfølgelig også bare købe en helt ny pakke og spise alt chokoladen, for den skal du nemlig ikke bruge til at lave pengegaven.

Det er supernemt at lave, og passer perfekt, hvis ikke du har særlig meget tid. Faktisk kan du lave den på mindre end 5 minutter.

Det eneste, du skal gøre, er, at tømme æsken for chokolade (så kan du jo passende også lige smage på den), måske lige tørre den af med en våd klud, hvis den er fedtet, og derefter putte mønter ind i hullerne, hvor chokoladen var.

Så mangler du kun at skrive et kort, og wupti; så har du en sjov pengegave til konfirmationen.

En sjov kaktus

Selvom den her pengegave godt kan se indviklet ud, er den faktisk ret simpel at lave.

Du skal bruge:

- En potte eller potteskjuler

- Grus eller jord

- Nok agurker, så der er plads til de mønter, du gerne vil give

- Tandstikker

Du starter med at stikke dine mønter ind i agurkerne. Det kan være du skal bruge en kniv til at lave et lille snit i agurken, før du kan få mønten ind. Husk kun at stikke mønter i den øverste del af agurkerne, fordi den nederste del skal ned i potten og dækkes til.

Når du har sat mønterne på plads, skal du fylde din potte eller potteskjuler med grus eller jord og stikke agurkerne ned i, så de kan stå op af sig selv. Sand vil ikke kunne holde dem oprejste, så det er vigtigt at du enten bruger grus eller jord, som kan presses ned omkring agurkerne, indtil de står op af sig selv.

Fyld potten op med grus eller jord næsten til kanten og læg de resterende mønter ovenpå jorden, så man ikke kan se, der er jord i potten. Til sidst skal du bare stikke nogle tandstikker ind i agurkerne, og så har du en sjov pengegave til en konfirmation.

MestLæste