gæstebog konfirmation
Konfirmationsfest

Gæstebog til konfirmation: Sådan gør du

af Marie Bedawed 21. februar 2022
Foto: Unsplash
Hvis du skal konfirmeres, har du måske overvejet at lave en gæstebog. Inden du gør, så læs lige med og få tips til alle de ting, du bør overveje, inden du begynder på gæstebogen til din konfirmation.

Din konfirmation er en helt særlig dag, som du sikkert vil huske meget længe. Det er også en dag, hvor der sker en masse forskellige ting, og derfor kan det være svært at huske det hele.

Hvis du inviterer mange gæster, kan det også være, du ikke når at snakke særlig meget med dem alle sammen. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, for dine gæster er sikkert alle glade for at have fået lov til at fejre dagen sammen med dig.

Derfor kan det være en god ide at lave en gæstebog til din konfirmation. En gæstebog er en bog, hvor dine gæster kan skrive hilsner til dig under festen. Det er noget, du kan gemme for altid, og det kan hjælpe dig med at huske tilbage på dagen, hver gang du kigger på den.

Men inden dine gæster skriver i bogen, skal du først skrive en hilsen til dem på første side.

Hvad skriver man på første side i en gæstebog til konfirmation?

På den første side af gæstebogen, skal du byde din gæster velkommen til din konfirmation. Du kan takke dem for at komme, og fortælle lidt om, hvor meget dagen betyder for dig. Derefter kan du skrive din ønsker for dagen; for eksempel hvis du håber at se dine gæster danse, håber at de nyder maden, eller at de bare får en dejlig aften sammen med dig.

Fortæl gerne dine gæster, hvis du gerne vil have, de skal skrive noget bestemt i din gæstebog. For eksempel kan du skrive ”jeg vil blive rigtig glad, hvis du vil skrive om et sjovt minde, vi har sammen,” eller du kan skrive ”jeg håber, du vil skrive en hilsen til mig i min gæstebog, så jeg kan kigge tilbage på min konfirmation, når jeg læser den,” eller du kan bede dem om at tegne en sjov tegning. Det er helt op til dig.

Gæstebogen til din konfirmation er en rigtig god måde at få involveret dine gæster på, og det er helt sikkert noget, de vil synes er sjovt at deltage i.

Hvilken slags gæstebog skal jeg vælge til min konfirmation?

Der findes forskellige muligheder du kan vælge imellem, når du skal vælge gæstebog.

Der findes mange steder, hvor du kan bestille en gæstebog på nettet. Typisk vil du have mulighed for at bestille den i en farve efter dit ønske, og måske endda med et billede på forsiden.

Hvis du vælger at bestille din gæstebog på nettet, skal du huske at gøre det i god tid, så du er sikker på den når frem i tide.

Du kan også lave din egen gæstebog. På den måde kan den gøres meget personlig, så den passer helt perfekt til dig og dit konfirmationstema.

Men om du vælger den ene eller den anden løsning, er det vigtigt at overveje, hvilke materialer, du vil have din gæstebog skal være lavet i. Tænk på, det er en bog, som skal holde i mange år, og den skal kunne tåle at mange forskellige mennesker skriver, bladrer og rør ved den. Derfor kan det være en god ide at vælge noget materiale, som er slidstærkt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Udsmykning af bogen

Hvis du vælger at lave en gæstebog til din konfirmation selv, kan du helt selv bestemme, hvordan du vil pynte den. Du kan købe tuscher i forskellige farver, klistermærker, printe billeder ud og meget mere.

Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvordan din gæstebog til din konfirmation skal se ud.

Du kan printe billeder ud af dig, og lime fast på forsiden. Her kan du også skrive dit navn, din konfirmationsdato og ”gæstebog.” For eksempel kunne der stå ”Gæstebog. Maries konfirmation. 14 maj, 2022.”

Hilsner fra dine gæster

Når dine gæster skal skrive i din gæstebog til din konfirmation, kan du lægge bogen på et bord, hvor folk nemt kan komme op og skrive i den. Ved siden af bogen kan du lægge tuscher i de farver, du gerne vil have, dine gæster skal bruge samt klistermærker eller andet, dine gæster må pynte gæstebogen med.

Hvis du ejer et polaroid kamera, kan du lægge det ved siden af bogen og bede dine gæster om at tage et billede af dem selv, som de limer ind i din gæstebog ved siden af den hilsen, de har skrevet til dig.

Læs mere om

MegetMere