Konfirmationslokale
Konfirmationsfest

konfirmationslokaler: Her kan du holde din konfirmationsfest

Stefanie Frid Jørgensen 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du i tvivl om, hvor du skal holde din konfirmationsfest? Eller mangler du idéer til et alternativt festlokale? Så har vi fundet inspiration frem til forskellige konfirmationslokaler her.

Det helt rigtige konfirmationslokaler er supervigtigt for din konfirmationsfest. Men er et festlokale ikke bare et festlokale? Slet ikke. Der findes mange forskellige typer festlokaler eller locations, som du kan bruge til din konfi-fest. Konfirmationen er DIN fest, men festlokalet er nok en beslutning, som dine forældre skal være ret meget ind over, men derfor kan I sagtens sætte jer ned og tale om forskellige muligheder for konfirmationslokaler.

Hvor skal jeg holde min konfirmation?

Der findes et hav af muligheder til hvor du kan holde din konfirmation. Herunder har vi samlet en masse inspiration til hvor du kan holde din konfirmation, så du kan beslutte dig for, hvilket konfirmationslokale passer bedst til din fest.

Hjemmefest

Det kan være oplagt at holde ens konfi-fest derhjemme. Måske er du heldig, at dine forældre har et stort hus, hvor dine gæster sagtens kan være. Når man holder festen derhjemme, så kan man nemt gå op på sit værelse, hvis man har glemt noget, og det bedste af det hele er, at man kan hoppe direkte i seng efter en fantastisk dag. Det er ikke svært at forvandle hjemmet til det perfekte konfirmationslokale. Der findes firmaer, som lejer borde og stole, som så kan sættes op og gøres festlige med duge, servietter, pynt og lys.

Udendørsfest

En superhyggelig idé til fest-location er at hive festen udenfor. Det kan gøres på mange måder, men mange lejer et stort festtelt, som man sætter op og derefter indretter med stole, borde og masser af fin pynt, og bruger teltet, som konfirmationslokale. Hvis du har is i maven, og de lover supervejr på din konfirmationsdag, så kan man også bruge store pavilloner, som kan pyntes med lyskæder, blomster og et par højtalere, som kan gøre en udendørsfest fuldstændig magisk. Og det bedste ved det hele er, at der er masser af plads til både fest og leg. 

Konfirmationslokaler

Der findes mange forskellige former for festlokaler, som man kan leje til festen. Hvis du og din familie bor i lejlighed, så har lejlighederne ofte et festlokale, som man kan låne, når man vil holde fester. Ellers kan man med en hurtig søgning finde masser af lokaler i nærområdet. Det er dog vigtigt, at du husker at være ude i god tid, da der er mange, som skal konfirmeres på samme tid som dig. 

Bådklub – Hvis du bor i nærheden af vand, så har mange havne bådklubber, som har foreningslokaler, de lejer ud. Det er superfedt at holde fest ved vandet, og måske kan du endda tilbyde dine gæster en dukkert?

Kulturhus – En del byer har kulturhuse, hvor der bliver afholdt udstillinger, koncerter og andre arrangementer for byens borgere. De lokaler kan man ofte leje - win! 

Restaurant eller café – En anden løsning er at leje en restaurant eller café, som samtidig også står for maden til festen. I de fleste byer er der sjove og anderledes caféer eller restauranter, som tilbyder en pakkeløsning, hvis man vil holde en fest, hvor man ikke skal stå for hverken lokaler, mad eller drikkevarer.

Vilde festlokaler – Steder som Zoologisk Have eller Ree Park tilbyder vilde og eksotiske konfirmationslokaler til leje i deres dyreparker. Det er ikke billigt, men det er en anderledes måde at holde fest på, hvis du er helt vild med dyr.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Andre løsninger

Sportshal – Hvis du gerne vil prøve en anderledes fest-location, så kan du kontakte din skole og høre, om du måske kan få lov til at leje skolens sportshal. Det er et sjovt lokale, som du kan forvandle til lige den fest, som du ønsker dig. Det kan være, at du går all in og laver en fest med sportstema? Eller også kan du sætte stof op på væggene og derefter sætte et præg på lokalet, som gør festen personlig. Det gode ved skoler er, at der som regel også er masser af parkeringspladser til dine gæster, og i sportshaller er der også ofte gode højtalere til musik og dans.

Børnehaver – I nogle byer er det muligt at leje den lokale børnehave eller ét af lokalerne i bygningen. Der er ofte et godt køkken og borde og stole, som man kan låne til festen. Samtidig kan du bruge udendørsområdet ved legepladsen til at være ude med dine gæster, hvis vejret er godt. Hvis der er mange børn til festen, så vil de helt sikkert synes, at den store legeplads er et hit.

Lej en gård – Hvis du bor i en by med masser af fine bondegårde omkring dig, så har du en helt særlig mulighed for at holde en fed fest. Der er nemlig mange gårde, som har en gildesal eller et festlokale, som de lejer ud. Det er fedt at holde fest på landet, og der er sikkert en fantastisk natur, som er med til at gøre din fest smuk og forårslækker. 

Læs mere om

MegetMere