konfirmationsmakeup
Hår & makeup

Musthaves til din konfirmations makeup

Stefanie Frid Jørgensen 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du også konfirmeres i år? Så er det en god idé lige at sikre dig, at du har de vigtigste musthaves til din superflotte konfirmations makeup. Se guiden til dine musthaves her.

Udover kjolen er din konfirmations makeup noget af det allervigtigste ved dit look til den store dag. Uanset om du er til det naturlige look eller en pige, som elsker at pynte sig, så kan du her finde inspiration til de musthaves, som du kan bruge til dit konfi-look.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Concealer

Et absolut must til din konfirmations makeup er en concealer. En concealer er et magisk makeup-redskab, som virkelig kan lidt af det hele. Har du uren hud, kan du duppe med concealer for at dække de røde områder, og hvis du har lidt lilla eller blå skygger under dine øjne, så fungerer concealeren også perfekt til at lysne dit ansigt op og få dig til at se frisk ud.

Mineralpudder

Mineralpudder (eller en BB creme) giver dit ansigt et naturligt filter, så huden ser mere ensartet ud. Det vigtigste, når det kommer til mineralpudder eller BB creme, er, at du vælger en farve, som passer til din hudtone. Det ville være superærgerligt, hvis du på din konfi-dag fik et orange ansigt. Drys lidt mineralpudder ud i låget af din bøtte, tag din pensel og dup den i låget, og lav så runde bevægelser med penslen på din hud, så du opnår et flot og ensartet resultat.

Øjenbrynsfarve

Hvis du ønsker at markere dit ansigt lidt ekstra, kan du bruge lidt øjenbrynsfarve – som matcher dine bryns naturlige farve – til at give dine bryn lidt mere form, når du lægger din konfirmations makeup. Tag en pensel med øjenbrynsfarve, og følg dine bryns naturlige linjer. Det kan være lidt svært i starten at få formen rigtig, så øv dig lidt på forhånd. Du kan også undvære øjenbrynsfarve og så bruge en øjenbrynskam til at rede hårene på plads.

Blush

Blush betyder faktisk 'at rødme', og det er bare en supersød makeupdetalje til din konfirmations makeup, at du har lidt blush på kindbenene. Der findes alt fra lyserød til rød til orange blushes, så afprøv lidt forskelligt på dine kinder inden den store dag, så du ved, hvad der klæder dig bedst. Stil dig ved spejlet og smil stort, så dine kinder popper frem. Læg så en smule blush på den del af dine kinder, der bliver rund, når du smiler.

Solskinspudder

Der er intet bedre end at komme hjem fra ferie, hvor man har fået en flot solkysset farve i ansigtet. Det kan du snyde dig lidt til på din konfirmationsdag. I stedet for blush kan du bruge en gylden solskinspudder, som du lægger på dine kindben. Start fra midten af kinden, og træk penslen med solskinspudder op til hårgrænsen. Et lille ekstra tip er at lægge en lille smule solskinspudder på toppen af panden ved din hårgrænse. Det sætter dine øjne endnu mere i centrum af dit ansigt.

Mascara

Bring dine dådyrøjne helt i fokus med mascara til dine vipper. Vælg din favoritmascara, men husk at en mascara hurtigt kan blive tør, hvis man ikke passer på den. Lad ikke din mascara være åben for længe, og dyp ikke kammen flere gang i træk, så der kommer luft ned i mascaraen. Det får den nemlig til at tørre ud. Læg først et lag mascara på vipperne, og lad det tørre. Vent fem minutter, og læg så et sidste lag. Så er du klar til at blinke til hele verden.

Lipgloss

Det er ikke superfedt at have tørre læber på dine konfirmationsbilleder, så sørg for at give dine læber lidt shine, når du er ved at lægge din konfirmations makeup. Det kan enten være med en superfin lipgloss eller læbepomade, hvis du bedre kan lide det. Så sikrer du dig, at dine læber kommer til at se gennemfugtede og velplejede ud. Hvis du er til lidt farve på læberne, så kan du vælge en lipgloss eller læbepomade med farve i – en lyserød er for eksempel superflot!

Eyeliner

Hvis dine vipper skal have ekstra fokus, så kan du bruge en eyeliner. Den klassiske eyeliner er sort, men du kan også sagtens prøve en mørkeblå, mørkegrøn eller mørkebrun, som matcher din øjenfarve. Det er med til at få dine øjne til at stråle endnu mere. Læg en tynd streg langs dine vipper, og ret eventuelt til med en vatpind, hvis stregen ikke bliver helt lige.

Øjenskygge

Øjenskygger kommer i alle regnbuens farver, og det kan være supersvært lige at finde ud af, hvad du skal gå efter til dit konfi-look. Hvis din kjole er hvid, så passer pastelfarver superflot til. Det kan være lyserød, ferskenfarvet, sandfarvet eller himmelblå. Der findes øjenskyggepaletter, som har forskellige farver i, og på den måde kan du afprøve lidt forskellige looks, så du er helt sikker på, at du har valgt den rette farve til din dag.

Læs mere om

MestLæste