Borddækning til konfirmation
Borddækning

Sådan laver du flotte bordkort til din konfirmation

Stefanie Frid Jørgensen 23. juni 2021
Vil du gerne gøre bordpynten til din konfirmation ekstra personlig? Så find din kreative side frem og lav dine helt egne flotte bordkort. Vi giver dig fem bud på anderledes og sjove bordkort til konfirmationen her.

Det naturlige bordkort 

En nem og kreativ måde at lave bordkort til konfirmation på er at bruge ting, som du kan finde ude i naturen. Du kan for eksempel tage en tur på stranden og samle en masse fine sten. På stenene kan du med en sprittusch skrive dine gæsters navne, og derefter lægge stenene på den plads, som dine gæster skal have. 

En anden mulighed er at samle store flotte blade, for et eksempel egetræsblade, som du tørrer derhjemme. Derefter kan du enten male dem i en flot farve, som passer til dit tema, eller hvis du er til ekstra glamour, så kan du hive glimmerbøtten frem og kaste lidt stjernestøv ud over bladene. Til sidst bruger du en sprittusch til at skrive gæsternes navne og placerer bordkortet på gæstens plads. 

Det spiselige bordkort

Et bordkort som kan spises? What’s not to like? I de fleste krea-forretninger kan du købe små gennemsigtige folieposer, hvor man kan putte hyggelige ting i. Fyld poserne med enten skumfiduser, popcorn eller andet lækkert, som passer til din personlighed og dit tema til festen. Luk posen af med et stykke snor og sæt så et klistermærke på posen med gæstens navn. Når gæsten har fundet sin plads, er der en lille godte til at sætte festen i gang.

Hvis du elsker at bage, så kan du også bage dine favorit-cupcakes – måske i miniudgave, så dine gæster ikke bliver mætte af kage inden maden. Når de er blevet bagt og har kølet af, så kan du enten have tungen lige i munden og skrive gæstens navn med glasur på toppen af cupcaken, eller også kan du skrive navnene på tykt papir, som du så sætter ned i toppen af kagen. Når dine gæster ankommer til dit festlokale vil hele rummet dufte af kage og så er dine bordkort til konfirmation også helt unikke. Mmmmm!

Det hyggelige bordkort

Hvis du er til storstilet hygge, så er der et bordkort, som vil give borddækningen en helt særlig glød. I Ikea og andre boligforretninger kan du finde små fyrfadsstager, hvor der kan være et enkelt fyrfadslys. Køb nogle klistermærker, som man kan skrive på og sæt dem på en fyrfadsstage til hver enkelt gæst. Du kan sagtens tilføje glitter eller farve for at gøre det ekstra personligt – det er kun din fantasi, som sætter grænser. Når gæsterne ankommer til lokalet, vil de se et hav af lys skinne fra dine festlige borde, hvilket er supersmukt.

Det personlige bordkort

I stedet for at have bordkort med navne, kan du vælge at bruge billeder af dine gæster. Det bringer smil og latter frem hos gæsterne, når de ser deres eget billede, og så er det en god samtalestarter. Find billeder af dine gæster på Facebook, eller tag de gamle familiealbums frem, hvorefter du kan scanne billederne ind på din computer. Der findes forskellige hjemmesider, som tilbyder sjove rammer, som du kan sætte på billederne. For et eksempel kan du lave polaroid-rammer, som er supersejt.

Det boblende bordkort

En anden sjov måde at lave bordkort på er at bruge de sodavandsdåser, som du alligevel ville tilbyde dine gæster. Tag de fulde dåser og mal dem med tavlemaling. Når malingen er tør, så kan du skrive gæstens navn på med kridt. Når gæsterne ankommer til festen, så finder de deres plads og kan samtidigt få en forfriskning. Hvis du vil lave lidt ekstra sjov, kan du efterlade nogle kridt på bordet, så gæsterne selv kan lave tegninger på resten af dåsen. Det er da smart!

HUSK: Den gode bordplan

Nu har du fået inspiration til dine bordkort til konfirmation, men det er liiiiidt svært at placere bordkort på bordet, hvis du ikke har styr på, hvor dine gæster skal sidde. Det er ikke en let opgave, og det kan være, at du skal have hjælp fra din mor og far til at få planen helt perfekt. Et godt råd er, at de gæster, som skal sidde ved siden af hinanden, har noget tilfælles, som de kan tale om. Det kan være, at de begge kan lide gamle film, eller at de har gået til den samme sport? Det er lidt af et puslespil, så husk at sætte god til af til det.

Læs mere om

MegetMere