Det er aldrig nemt, når et forhold slutter - uanset om det er dig eller ham, der har taget beslutningen om at slå op. Det gør bestemt ikke situationen nemmere, hvis du går i klasse med din eks, eller hvis du konstant bliver mindet om ham på facebook, Instagram og twitter. Det kan være både pinligt og smertefuldt at se sin eks, og hvis du stadig sørger over jeres brud, er det vigtigt, at du passer godt på dig selv, så du undgår at se ham mere end absolut nødvendigt.

Læs også: Kærestesorg - Sådan kommer du over ham

Ryd op
Er han din baggrund på mobilen? Har du stadig et billede af jer to hængende på dit spejl? Du kommer aldrig over din eks, hvis du bliver ved med at holde fast i ting, der minder dig om ham. Slet hans søde sms'er, smid billederne af ham ud og saml alle de ting, han har glemt hos dig sammen, og bed en god veninde om at aflevere dem til ham. Så kan hun samtidig få de ting, du måske har glemt ved ham.

Slet ham
Noget af det mest smertefulde ved et breakup er, når du bliver konfronteret med bruddet på de sociale medier. Når din eks Instagrammer et billede fra en fest, han er til, eller i sin status fortæller om den fede ferie, han snart skal på, er det nemt at føle, at dit liv ikke er nær så spændende som hans, og at du er taberen i bruddet. Det er nu, du skal passe på dig selv. Der er absolut intet barnligt i at unfollowe ham eller slette ham som ven på facebook. Den dag han opdaterer sin forholdsstatus til "i et forhold", vil du ønske, at du havde slettet ham med det samme. Husk også, at de fleste praler lidt på deres facebook- og Instagram-profiler. Din eks vælger nøje, hvad han deler på de sociale medier, så det er langt fra sikkert, at hans liv er så fedt, som han får det til at lyde.

Læs også: Don'ts når du slår op

Vær høflig
Hvis I bor i samme by eller går på samme skole, er der en overhængende fare for at rende i ham - tit! Når det sker, er det værste, du kan gøre, at ignorere ham. Det får dig til at virke barnlig. Sig hej og smil til ham, men gå hurtigt videre. Hvis han stopper op og vil snakke, så sig høfligt, at du desværre har lidt travlt og skynd dig videre. Hvis I går i klasse sammen og ikke kan slippe for at se hinanden hver dag, så prøv at få det bedste ud af det. I starten kan du for eksempel sætte dig på første række, så du ikke kan se ham i timerne. Bare rolig, efter et stykke tid vil det føles naturligt at se ham hver dag.

Herunder kan du læse, hvordan du slår op!

Breakup-guide: Sådan kan du slå op