kærlighed

Sådan siger du nej til en fyr

Af Line Sølvhøj Jensen 9. august 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad nu, hvis en fyr spørger dig, om I skal lave noget sammen, og du bare ikke har lyst? Vi guider dig til, hvad du skal gøre!

Måske synes du, at det kan være svært at sige nej, hvis en fyr spørger dig, om du vil med i biffen eller måske endda komme sammen med ham, selv om du ikke har lyst. Du vil jo sikkert ikke såre ham, så måske kommer du til at sige ja, selv om du slet ikke er interesseret i ham.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan også være, at du er benhård og måske griner af ham eller får sagt ting som "hvad tror du selv?", fordi du på ingen måde er interesseret i ham.

Begge dele er helt forkerte. Selv om du slet ikke er interesseret i fyren, så skal du behandle ham på en pæn måde. Tænk hvis det var dig, der endelig havde taget dig sammen til at spørge ham, du var helt vild med, om I skulle lave noget sammen, og han så enten sagde ja, fordi han ikke følte, at han kunne sige nej, eller at han gjorde grin med dig. Ingen af delene er altså ret sjovt!

Sådan siger du nej til ham
Der findes heldigvis rigtig mange måder at sige nej på, uden at du er ond ved ham. Du skal være ærlig over for ham, men ikke så ærlig, at du fortæller, hvad du helt præcis synes om ham. Du kan sagtens sige, at du ikke er interesseret uden at forklare hvorfor.

Du kan for eksempel sige, at det er rigtig sødt af ham at invitere dig ud, men at du altså ikke er interesseret. Det vigtigste er, at du respektere ham og er sød ved ham, så han ikke føler det totalt ydmygende. Derfor skal du heller ikke råbe højt henne i skolen om, at han har inviteret dig ud.

Når du skal sige nej, kan du for eksempel sige:

• Jeg er desværre ikke interesseret.
• Det har jeg ikke rigtig lyst til.
• Du er desværre ikke lige min type.

Det er vigtigt, at du får sagt, at du ikke er interesseret, for hvis du bare siger, at du ikke har tid eller kan, så tror han måske, at du kan en anden dag. Få flere råd til, hvordan du afviser ham, her.

Du skal afvise ham, hvis:

• Du allerede har en kæreste.
• Han flirter med dig, selv om han har en kæreste.
• Han er en af dine bedste venner, og du gerne vil bevare jeres venskab.
• Du ikke har følelser for ham eller synes, han er sød.
• Du føler dig utryg ved ham.
• Du ikke har lyst til at være sammen med ham.

Læs mere om, hvilke fyre du skal undgå her!

Herunder kan du se tegn på, han er en god drengeven!

Tegnhanerengoddrengeven

Ligesom det er vigtigt at have det sjovt sammen med sine veninder, er det også vigtigt, at du har det grineren sammen med din drengeven. Du skal glæde dig til at se ham samt kunne grine og være dig selv i hans selskab.
Foto: Shutterstock
En anden ting, der er vigtig, for at du og din drengeven kan få et godt venskab, er, at han ikke har følelser for dig. Hvis du har på fornemmelsen, at han mest hænger ud sammen med dig, fordi han inderst inde håber, at I en dag kan blive kærester, så bliver det altså lidt svært at være venner. Og det gælder selvfølgelig også den anden vej rundt – du må heller ikke være forelsket i ham.
Foto: Shutterstock
Et tegn på, han er en rigtig god ven, er, at han kan gøre problemer meget mere ukomplicerede end dine veninder, og det er virkelig det fede ved at have en drengeven! Dine veninder er sikkert helt vildt ivrige for at give dig gode råd, når du har brug for det, men nogle gange kan de altså godt komme til at overanalysere ting til døde, og her kan det være fedt med ét klart råd fra sin drengeven.
Foto: Shutterstock
Når man er dreng, ser man oftest tingene fra en lidt anden vinkel, og derfor kan din drengeven være en stor hjælp, hvis du er forvirret over, hvilke signaler en fyr, som du crusher lidt på, sender. Ved at snakke med din drengeven, kan du få hjælp til forstå, hvorfor dit crush opfører sig, som han gør. Din drengeven er selvfølgelig ikke et orakel, der kan give dig svar på alt, men han kan måske bedre sætte sig ind i dit crushs sted, end dine veninder kan.
Foto: Shutterstock
Det, der gør en drengeven rigtig god, er også, at man ofte laver lidt andre ting sammen med ham, end man gør med sine veninder. Hvis du for eksempel har en dag, hvor du ved, at du bare ikke orker at shoppe eller analysere drenge-problemer, så kan du vist roligt ringe til din drengeven.
Foto: Shutterstock
Og vigtigst af alt er selvfølgelig, at han er sød og opmærksom på dig, ligesom dine andre veninder også er det.
Foto: Shutterstock

MestLæste