Man lærer efterhånden at huske tamponer og bind i tasken og at gå lidt oftere på toilettet, når man har menstruation, for sådan er det bare. Det kan da være en smule irriterende, men der er jo ikke så meget at gøre ved det, og man lærer at leve med den månedlige menstruation.

Men når man arbejder som model under de forskellige modeuger rundt omkring i verden, så kan det åbenbart være et rigtig stort problem at have menstruation. I hvert fald hvis man skal tro den 19-årige model Victoria Cain.

Læs også: Sådan tackler du menstruation i skolen

- Første gang det gik op for mig, at menstruation kan være et problem, var på et fotoshoot, hvor jeg var den eneste pige. Jeg fik pludselig menstruation, og jeg blev nødt til at fake en rygepause for at finde en butik. Jeg kunne kun tænke på, at jeg ikke ville bløde igennem på tøjet, og jeg bliver stadig helt stresset af at tænke på det, siger Victoria til Independent.  

Hun siger også, at det er svært at få noget ordentligt at spise, når man går til en masse castings under modeugen, og det er ekstra hårdt, når man har menstruation. Og så kan det være katastrofalt, hvis man skal på toilettet og have skiftet en tampon. Man kan nemlig miste et job på det.

Læs også: Har du urelgelmæssig menstruation?

- Det er svært bare at få fem minutter til at gøre det. Det er forfærdeligt, når du kan mærke, det er tid, men du kan ikke gå på toilettet, for så mister du måske din plads i casting-køen. Man skal overveje, om man vil risikere at miste jobbet, eller om man kan vente en halv time med at gå på toilettet.

Ja, okay, det lyder da ikke sjovt. Men det er nok ikke kun som model, at det kan være et problem. Hvad tænker I om det, hun siger?

Herunder kan du læse 10 ting, der gør menstruation lidt sjovere!

10 ting der gør menstruation liiidt sjovere