10 tricks, der fjerner din mavepine

1. Vand, vand, vand!

Det er en klassiker, og du har sikkert allerede testet det - men hvis ikke, smutter du ud og henter et stort glas vand lige nu! Og nej, sodavand og saftevand er ikke lige så godt som ganske almindeligt vand.

2. Mormor ved alt ...

Din mormor vil elske dette råd: Kamillete er genialt til at fjerne mavepine, så tænd elkedlen og bryg dig en kop kamillete. Kamillebolcher skulle faktisk også kunne hjælpe.

3. Er du ... Øh ... Forstoppet?

Hvis det er et stykke tid siden, du sidst var på toilettet, er du måske forstoppet. For at undgå forstoppelse kan du sørge for at spise fibre nok og drikke nok vand. Det er også en god idé at prøve at gå på toilettet nogenlunde samme tid hver dag.

Læs også: Slip for mavepine - hold din mave sund!

4. Styr på tankerne

Hvis du er ked af noget eller bekymrer dig, kan det sætte sig som ondt i maven. Sørg for at tale med andre om de ting, der fylder i dine tanker. Husk, at du altid kan kontakte Børnetelefonen, hvis du ikke ved, hvem du skal tale med. 

5. Yoga og gåtur

Træning hjælper på det meste - også ondt i maven! Det er nok ikke en hård træning, du skal kaste dig over, men hvad med en gåtur eller lidt yogaøvelser? Måske hjælper det også at strække mavemusklerne ud ...

6. Har du allergi?

Tjek dine madvaner - måske er der noget, du ikke kan tåle, eller som er hårdt for din mave. Der er mange, der får ondt i maven, når de spiser fed mad, ærter, mælkeprodukter og drikker sodavand. Det kan være en god idé at føre en slags "maddagbog" for at holde øje med, hvad din mave reagerer på.

Læs også: Skyldes din mavepine luft?

7. Dejlig massage

Da du var lille, masserede dine forældre din mave, når du havde ondt i den - prøv at massere din mave med cirkulære bevægelser. Det virker altså!

8. Hit med varmepuden!

En varmepude er din bedste ven, når maven trækker sig sammen. Hvis du ikke har en varmepude, kan du også lægge en blød pude på din mave.

9. "Et ingefærshot, tak!"

Der er nogle, der siger, at ingefær har en forebyggende effekt på ondt i maven. Det er da forsøget værd!

10. Tal med lægen

Hvis din mavepine tit vender tilbage, skal du tale med din læge om det. 

I galleriet nedenfor kan du få gode tricks til at undgå menstruationssmerter og andre menstruationskriser ...

Undgå menstruationskriser