valentinsdag
kærlighed

10 idéer til valentinsdag

Af Line Sølvhøj Jensen 14. februar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
14. februar er det valentinsdag – årets store kærligheds-dag! Mangler du idéer til, hvad du skal lave? Så kan du finde en masse inspiration her.

Vi har samlet ti ideer til dig, der gerne vil fejre valentinsdag - enten sammen med en kæreste, med din veninde eller måske alene.

Valentinsdag er jo årets største kærlighedsdag, hvor mennesker over hele verden hylder kærligheden ved for eksempel at give deres kærester blomster, chokolade og andre gaver.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men man kan altså også godt fejre valentinsdag, hvis man ikke har en kæreste. For eksempel kan man hylde kærligheden til sin veninde ved at være sammen og hygge sig hele dagen - eller du kan gøre hele dagen til din dag, hvor du bare forkæler dig selv med alle de ting, du elsker. Der er masser af muligheder!

Læs også: Sådan fejrer stjernerne valentinsdag

10 ting, du kan lave på valentinsdag

1. Se en masse kærligheds-film. Vi kan helt klart anbefale "50 First Dates", "Love Actually", "PS I love you", "Ghost", "Remember Me", og "Letters to Juliet".

2. Lav en lækker middag, og invitér veninderne eller kæresten over. Husk levende lys og måske lidt hjerter på bordet, så der er en rigtig romantisk stemning.

3. Skal du bare slappe af, så skriv nogle søde valentins-kort til dem, du holder af. Skriv til dine bedste veninder, din kæreste, forældre eller bedsteforældre. De bliver vildt glade for de søde ord fra dig.

4. Valentinsdag handler om forkælelse, så hvad med at forkæle dig selv? Snup et fodbad, test en hårkur, lav en hjemmelavet ansigtmaske eller øv dig på at lave de her fine krøller med dit glattejern:

5. Tag i biffen med din veninde eller kæreste. I behøver jo ikke at se en kærlighedsfilm, for bare det at tage i biffen med popcorn og sodavand er jo tophyggeligt.

6. Er du pjattet med kærligheds-noveller, så er det måske i dag, du skal skrive din egen kærligheds-novelle! Læs, hvordan du skriver en novelle her.

7. Tag en tur i spabad sammen med din veninde. Det er skønt med en omgang forkælelse, og bagefter fortjener I en dejlig varm kop kakao på en hyggelig café.

Test dig selv: Hvad skal du lave på valentinsdag?

8. Tjek, om der sker noget spændende i nærheden af, hvor du bor. Der er jo også vinterferie, så måske er det i dag, du skal tage på et spændende museum, til en koncert eller måske på shopping med din veninde.

9. Kunne det ikke være super romantisk at få en kæreste på valentinsdag? Send en sød snap til ham, du er vild med. Her er masser af gode råd til, hvordan du skal snappe med dit crush.

10. Du kan også bruge hele dagen på at læse en god bog om kærlighed!

Er du lidt trist over, at du ikke har en kæreste på valentinsdag?

Når der er mange andre, der fejrer kærligheden med deres kæreste på den her ene dag, er det helt normalt, hvis du oplever, at du bliver lidt ked af det, fordi du ikke har en kæreste. Men bare rolig! Den triste følelse skal nok gå over igen, når valentinsdag er slut, og der ikke længere er så stor fokus på kærlighed og kærester.

Måske er det en god idé at slukke din telefon, så du ikke ser irriterende kæresteopdateringer på Facebook, Instagram og Snapchat hele dagen. I stedet kan du streame en film på Netflix, der overhovedet ikke handler om kærlighed. Det er nemlig også helt okay at lukke helt ned for kærligheden på den her ene dag, hvis det er det, du har allermest lyst til! Det bestemmer du helt selv.

MestLæste