Kendte

YouTube-stjerne gør grin med overvægt

Af Stine Kærsgaard 8. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En YouTuber har fået stor kritik, efter en af hendes videoer er gået viralt.

Nicole Arbour, som nogle kender fra YouTube, er nu kommet ud i lidt af et viralt stormvejr, efter hun postede videoen ”Kære tykke mennesker”, hvor hun kritiserer overvægtige menneskers måde at leve på.

- Hvad vil du gøre ved det? Hvad gør du?, spørger hun i starten af videoen og fortsætter:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Vil du jagte mig? Jeg kan komme væk fra dig bare ved at gå i et normalt tempo.

Men det er ikke alt, for Nicole holder nemlig slet ikke sin mening tilbage, og hun går endda så vidt, at hun sammenligner overvægtige med langsomme zombier.

Læs også: Pinks seje svar på vægt-hate

Nicoles argument for at poste videoen er, at hun mener, overvægtige mennesker bør tage sig sammen og gøre noget ved deres vægt i stedet for at gøre omverdenen til problemet. Videoen har - ikke overraskende - skabt stor debat, og de over 19 millioner mennesker, der har set den, er ikke enige med Nicoles hårde ord.

Flere svarer igen med videoer, der modbeviser, at overvægtige er dovne, som YouTuberen ellers siger, og så er der bred enighed om, at Nicole ikke kan tillade sig at body shame overvægtige på den måde, hun gør i sin video.

YouTube valgte midlertidigt at lukke Nicole konto, men har nu åbnet op for den igen, hvilket gør, at debatten stadig raser.

Læs også: Teen får hate efter læserbrev om bind og tamponer

Selv om man har ret til at have en mening om ting, synes vi ikke, man bør være ond eller sarkastisk!

Kan du forstå hvorfor, at videoen har skabt så meget debat?

I galleriet herunder kan du se, hvordan stjernerne tacker hate.

Sådantacklerstjernernehate

- Stop med at hate på mig alle sammen. Jeg er min egen, og jeg kan gøre, hvad det passer mig. Please stop med at være så onde. Tror I, jeg nyder at læse kommentarer om, hvor grim jeg er, og at jeg prøver at være en anden, når jeg egentlig bare prøver at være mig selv?
- Tro mig, det er hårdt. Jeg har haft øjeblikke, hvor de er nået til mig, men jeg nægter at lade dem vinde!
- Kære hatere, I behøver ikke kunne lide mig, for jeg elsker jer. Alle er lige, alle har en sjæl, og alle har ret til at blive elsket.
- I er ikke i en position til at dømme mig. Gud har sat alle personerne i mit liv med vilje, og bare fordi de er afroamerikanske, gør det dem ikke til dårlig indflydelse. Det er folk, jeg elsker, og vi vil alle gøre verden til et bedre sted.
Taylor har skrevet en hel sang om, hvordan hun tackler hatere! Hun vil til hver en tid ”Shake It Off”.
Sam har indrømmet, at når hate påvirker ham, ringer han altid hjem til sin mor. - Hun ved altid, hvad hun skal sige.
Perrie holder sig bestemt ikke tilbage, når hun snakker om hatere. - Med tiden lærer man at ignorere alle de dumme kommentarer. Seriøst, dem der sviner dig til på internettet, gør det for få det bedre med dem selv.
- Jeg lytter ikke til dem. Jeg fortsætter bare med at gøre min ting, og det har bragt mig hertil, hvor jeg er i dag.
- Til dem der spørger, hvorfor jeg har blokeret folk: Jeg kan ikke stå inde for mobning og chikane. Uanset om det er mod mig eller andre. Det er livet for kort til! Lad os være søde mod hinanden i stedet for.
- Folk skal ikke blande sig i, hvad andre gør. Gør noget ud af at bekæmpe mobning i skolen i stedet for.

MestLæste