Helbred & balance

What!? Sådan kan lavt mobilbatteri påvirke dig

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 25. maj 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Går du i panik, hvis din mobil er ved at løbe tør for strøm? Du er ikke den eneste…

Vi kender det alle sammen. Du er ude et eller andet sted og skal skrive sammen med dine veninder for at finde ud af, hvor I skal mødes, men du har kun tre procent strøm tilbage på mobilen. Argh! Panik!

Læs også: Din brug af smartphone afslører dig

Selv om den paniske følelse (endnu) ikke er en anerkendt medicinsk lidelse, har forskere hos LG Electronics fundet ud af, at det faktisk er en ægte følelse af angst, man får, når ens mobil er ved at løbe tør for strøm. De har døbt fænomenet ”low battery anxiety” og kom frem til, at ni ud af ti adspurgte mennesker følte decideret panik, når deres telefoner var ved at løbe tør for strøm.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Det her iPhone-hack skal du bruge om aftenen

Undersøgelsen viste også, at 32 procent var villige til at smide alt, de havde i hænderne for at komme hjem til deres oplader, og at 22 procent gerne ville bestille et eller andet på en restaurant KUN for at få lov til at låne en oplader.

Okay, så ”low battery anxiety” er faktisk en ting. Har du oplevet det?

I galleriet kan du se, hvordan din mobil kan holde strøm i længere tid:

10tipstilatreddebatterietdinmobil

Skru ned for lysstyrkenLyset på din skærm stjæler jo så meget batteri, så skynd dig at skrue ned for lysstyrken, hvis du er ved at løbe tør. Du skal bare gå ind i ’Indstillinger’ og ’Skærm & lysstyrke’.
Slå lokaltjenester fraDet er en rigtig god idé at slå lokaltjenesterne fra, hvis du vil spare på batteriet. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Anonymitet’ og ’Lokaltjenester’.
Find den strømslugende appNogle apps skal bruge meget mere strøm end andre, så hvis du går ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, kan du finde ud af, hvilke apps der bruger allermest strøm og overveje, om det virkelig er nogle apps, du har brug for, hvis det betyder, at din iPhone megatit er flad på batteri.
Luk alle appsDu har sikkert en masse apps åbne, og det sluger altså batteri. Tryk to gange på ’Home’-knappen, og luk de åbne apps på iPhonen.
Sluk for dine appsSelv om du lukker en app, er der stadig nogle, som står og trækker batteri – som for eksempel Facebook og Twitter. Dem har du sikkert ikke lyst til at slette, men du kan faktisk slukke for dem, så de ikke står og opdaterer hele tiden. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Opdater apps i baggrunden’, og sluk appen der.
Slå push-beskeder fraHvis du får en besked, hver gang din veninde liker dit Instagram-billede, eller dit idol skriver noget på Twitter, så er det klart, at dit batteri bliver hurtigt opbrugt. Slå push-beskederne fra ved at gå ind i ’Indstillinger’ og ’Meddelelser’ og slå meddelelser fra i selve appen.
Slå mobil-data fraHvis din mobil trækker data, bruger den også automatisk strøm. Gå derfor ind i ’Indstillinger’ og ’Mobil’, og slå mobildata fra. Så er du ikke længere på nettet, men du kan stadig ringe og sende beskeder, og du kan være på wi-fi.
Slå visuelle effekter fraHvis du har en baggrund, som bevæger sig, så er det klart, at din mobil bruger meget strøm. Overvej, om du skal skifte til en baggrund, der ikke er dynamisk.
Slå energibesparende funktion tilEn af fordelene ved opdateringen til iOS 9 er, at du kan sætte din mobil på energibesparende funktion, indtil du kan komme til at lade den op. Det betyder, at den ikke står og trækker mails, opdaterer apps, og de visuelle effekter bliver slået fra. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, og slå funktionen til.
Sæt tiden på automatisk lås nedEr du en af dem, der ikke lige får låst mobilen, når du bruger den, så kan den faktisk ligge længe og lyse, før den automatisk låser. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Automatisk lås’, og sæt den ned til 30 sekunder.

MestLæste