Samfund

Transskønnet teenager hyldet i Golden Globe-tale

Af Marie Søndergaard 13. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Leelah Alcorn, som begik selvmord i december, blev hyldet ved søndagens Golden Globe-uddeling. Se den rørende video her!

Vi var mange, der blev vildt rørte over Leelah Alcorns selvmordsbrev, hvor hun beskrev, hvor svært det er ikke at blive accepteret som pige, når man er født som dreng. Derfor var det også med en klump i halsen, at vi hørte den smukke tale til Golden Globe-uddelingen, hvor Leelah blev hyldet.

Læs også: Transkønnet teenager efterlader rørende afskedsbrev

"Transparent", der handler om en transkønnet kvinde, vandt prisen for bedste tv-serie i genren "komedie eller musical", og da forfatteren bag serien, Jill Soloway, takkede for prisen, dedikerede hun den til Leelah og de mange andre transkønnede unge, som ikke bliver accepterede.

Læs også: Kan du dine seksualiteter?

- Den her pris er dedikeret til mindet om Leelah Alcorn og de alt for mange transkønnede, som dør for tidligt, sagde Jill i talen.

Se talen her:
 Leelahs ønske var, at hendes død skulle betyde noget og ændre på den måde, transseksuelle bliver behandlet og opfattet. Så kæmpe respekt til holdet bag "Transparent" og alle andre, der kæmper for, at transseksuelle skal kunne leve et lykkeligt liv uden fordomme og hate.

MegetMere