Instagram-stjernen Essena O’Neill har tidligere afsløret, at hendes liv på de sociale medier mere eller mindre var én stor løgn. Hun har blandt andet fortalt, hvilket mareridt hun måtte igennem, når der for eksempel skulle tages et bikinibillede. Ikke nok med, at hun tog over 100 billeder for at få sin mave til at se flad ud, så kunne hun også finde på at lade være med at spise op til, at billedet skulle tages.

Samtidig afslørede hun også, hvordan alt tøjet og de lækre ting, som blev vist på hendes profil, i virkeligheden slet ikke var hendes eget eller noget, hun selv havde valgt, men derimod var reklame og noget, som hun blev betalt for at tage billeder af og poste.

Læs også: Test: Deler du for meget på Instagram 

Så hendes budskab var altså, at unge piger skal lade være med at føle et pres over at skulle leve op til alt det, de ser på de sociale medier, for det, de ser, er fake!

Oven på hele den sag snakkede magasinet ”Cosmopolitan” med nogle unge piger omkring, hvad Instagram gjorde ved dem og deres opfattelser af sig selv. Læs her, hvad pigerne sagde … det er faktisk lidt foruroligende:

- Når jeg ser ting, som en anden person har, bliver jeg jaloux, og jeg ville ønske, jeg også havde det. Det kan være alt fra deres livsstil til deres krop. Når jeg ser, at en pige konstant poster billeder af sin krop, og hvordan hun træner, så får jeg det skidt med mit eget selvbillede, og det gør, at jeg ser anderledes på mig selv, fortæller pigen Gabby.

- Selv om jeg er i udlandet nu, og det ser ud som om, at jeg har den fedeste tid, så poster jeg også kun de positive ting, der sker her. Jeg tænker ikke, at min selvtillid som sådan er blevet skadet af Instagram, men jeg har da helt klart øjeblikke med negative tanker, fordi jeg sammenligner mig med andre, fortæller Natalie.

- Da jeg var sammen med min ekskæreste, kunne jeg altid se, hvordan han likede billeder af rigtig pæne piger, og det gjorde helt klart, at jeg blev usikker og også, at jeg ikke følte mig god nok, fortæller Jackie.

- Instagram påvirker mig positivt og negativt. Positivt på den måde, at når jeg poster et billede og får nice kommentarer, så bliver jeg glad. Men det påvirker mig negativt, når jeg ser et billede af en fantastisk smuk pige, hvor jeg tænker: Åh, hvorfor kan jeg ikke se sådan ud?, fortæller Liz.

- Instagram har påvirket min selvtillid mere, end jeg vil indrømme. Det, app’en gør, er at fremsætte en platform, hvor du enten bliver godkendt eller scrollet forbi, hvis du ikke er interessant nok.

Læs også: Hjælp! jeg er afhængig af likes

Av, det er lidt en hård dom, som Instagram får her. Kan I genkende det, pigerne siger – bliver I også påvirkede af de sociale medier?

Stjernerne her i galleriet hader de sociale medier ...

Stjerner der hader sociale medier