Der er rødhårede, blonde og mørkhårede emojis, og du kan selv bestemme, hvilken farve huden skal være på de emojis, du bruger. Men der er en helt speciel emoji, som mangler. Det mener i hvert fald den 15-årige pige Rayouf Alhumedhi.

Hun bor i Tyskland, men er født i Saudi-Arabien og har gået med tørklæde, siden hun var 13 år gammel, fordi hun er muslim. Hun synes, det er lidt irriterende, at hun ikke kan finde en emoji, der ligner hende selv, når hun skriver med sine veninder, og derfor har hun skrevet et officielt forslag om, at der også bliver lavet emojis, der forestiller kvinder med tørklæde.

Test dig selv: Er du emoji-ekspert?

Rayouf Alhumedhi siger selv, at hun vil anerkendes og være repræsenteret på emoji-tastaturet.

- I den her digitale tid er billeder supervigtige, når man kommunikerer med hinanden. Der er omkring 550 millioner muslimske kvinder i verden, og de er stolte af at gå med tørklæde. Men selv om de er mange, er der ikke en plads til den på tastaturet, har hun blandt andet skrevet i det officielle forslag.

Du kan se forslaget til den nye emoji her: 

Foto: Rayouf Alhumedhi

Læs også: Mangler du (også) denne her frække emoji?

Forslaget om den nye emoji er sendt til den organisation, der hedder Unicode Consortium, og Rayouf Alhumedhi skal forsvare og forklare sit forslag i november. Hvis hun får opbakning til forslaget, kommer emojien af en kvinde med et tørklæde til at være tilgængelig fra efteråret 2017.

Vi synes altså, at Rayouf Alhumedhi er vildt sej, og vi kan godt forstå, at hun gerne vil have en emoji, der ligner hende selv. 

Der er også andre emojis, som vi mangler i tastaturet. Se selv her: 

10 emojier vi mangler