Kender du følelsen af, at spejlet og det skarpe lys i prøverummet ikke ligefrem får din smukkeste side frem? Det gør de i England, og netop derfor er en del indkøbscentre nu simpelthen begyndt at fjerne spejlene fra prøverummene.

 

Spejlene blev pillet ned, efter en undersøgelse for nyligt har afsløret, at 3 ud af 4 britiske kvinder føler lavere selvtillid efter at have prøvet tøj i et prøverum. Butikkerne synes ikke, det kan være rigtigt, at en shoppetur, som burde være en dejlig ting, skal påvirke kvinders selvtillid så negativt – og derfor har de altså gjort noget ved problemet!

Læs også: Det forkerte prøverum, pinligt!

Tanken er så, at kvinderne i stedet tager en ærlig veninde eller kæreste med, som kan fortælle dem, om tøjet klæder dem, og at kvinderne bliver bedre til at mærke efter, hvordan tøjet føles på kroppen – og måske også køber tøjet for så at tage det med hjem og prøve det på derhjemme ved det sædvanlige spejl og efterfølgende bytter det, hvis det viste sig at være et fejlkøb.

Læs også: Forhænget i prøverummet faldt ned

Tanken er god – rigtig god – men vi tror altså, vi ville blive sindssyge, hvis vi ikke lige kunne tjekke, hvordan jeansene sidder, inden vi køber dem.

Hvad tænker du?

Få stjernernes bedste tips til selvtillid i galleriet her.

Stjernernes gode råd om selvtillid