Mad & opskrifter

Se smart Nutella-opfindelse

Af Stine Kærsgaard 18. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
MUMS, nu bliver det meget lettere at spise Nutella DIREKTE fra glasset!

Har du nogensinde dyppet noget brød eller en kiks ned i Nutellaen, som så knækker eller efterlader ulækre krummer i glasset? Og synes du faktisk også selv, at det måske er en anelse klamt, når du lige kører en finger rundt i glasset?

Fortvivl ej! En ny opfindelse gør nu, at du kan nyde den lækre Nutella direkte fra glasset – uden at skulle sutte på dine fingre eller få krummer i glasset. Win win!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Farvel til Nutella-tyve

En italiensk kunstner ved navn Paolo Ulian har nemlig opfundet nogle små spiselige ”fingerbøller”, og de er jo geniale, når man skal spise Nutella eller snacke andre former for dip.

Hvad de små tingester præcist er lavet af, eller hvornår de bliver masseproduceret, vides endnu ikke. Men smarte er de da!

Læs også: Åh nej, verden løber tør for Nutella

Hvordan spiser I Nutella? På brød eller direkte fra glasset?

Derforerdetsundtatgrine

Når vi griner, danner vi langt flere af de hvide blodlegemer, som er med til at styrke vores immunforsvare og forhindre mange slags sygdomme.
Foto: Shutterstock
Når vi griner, udskiller vi endorfiner. Stoffet endorfin virker beroligende på os og gør, at vi ikke føler så meget smerte, hvis vi har ondt. Man kan derfor sige, at latter er kroppens egen smertelindring.
Foto: Shutterstock
Smil og grin smitter virkelig! Du har sikkert prøvet at passere en person på gaden, der har smilet til dig, hvorefter du automatisk smiler tilbage. Måske har du set en gruppe mennesker, der griner, og mærket, hvordan du selv har trukket på smilebåndet.
Foto: Shutterstock
Man siger, at et minuts latter er nok til at skabe 45 minutters velvære ... Wow! Velværen bliver skabt, fordi frontallappen i hjernen, som holder styr på vores tanker og følelser, bliver påvirket, og det giver dig mere overskud og enerigi!
Foto: Shutterstock
Faktisk stimulerer grin og latter dine tårekirtler, hvilket kan give dig mere levende øjne. Når vi griner, udvider vi samtidig blodcirkulationen i hudens blodkar, hvilket medfører, at muskulaturen i ansigtet strammes op og bliver smukkere … Sejt!
Foto: Shutterstock
Når du griner, mindskes niveauet af stresshormoner, da latter på lang sigt sænker blodtrykket, så dine muskler slapper af.
Foto: Shutterstock
Efter et ordentligt grineanfald har din krop og hjerne dannet en masse dopamin og serotomin, som både har en beroligende effekt – men også giver dig en stor lykkefølelse!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste