En pige ved navn Sophie blev godt gal i skralden, efter hun så et skilt i sin lokale svømmehal. På skiltet stod der nemlig, at ingen med menstruation måtte bruge poolen. Tilfældet ville, at hun havde menstruation netop den uge, og hun ville altså gerne have svømmet sig en tur.

Læs også: Teen-drenge hjælper menstruerende piger

Sophie synes, det er helt uacceptabelt og diskriminerende, at svømmehallen forbyder piger at bruge svømmebassinet, når de har menstruation. Pigerne betaler nemlig samme pris som mændene, der altså må bruge svømmehallen alle dage i måneden.

- Ved I overhovedet, hvor krænkende det er? Og ærlig talt, nu hvor piger ikke må bruge poolen 5-6 dage om måneden, burde vi skulle betale mindre end drengene, skriver Sophie blandt andet i et Facebook-opslag.

Læs også: Hvor meget ved du om menstruation?

Svømmehallen forklarer forbuddet med, at det handler om hygiejne .

- Vi prøver at følge hygiejne-standardregler, og vi beder vores medlemmer om at gøre det samme, skriver de på deres hjemmeside.

Kritikkere af forbuddet mener, at klorinen i svømmehalsvandet gør, at der ingen fare er ved at bade med menstruation, og desuden mener de, at både menstruationskop og tampon sikrer mod, at der kan komme blod i vandet.

 

Hvad synes du om forbuddet?   

I galleriet herunder kan du se 8 supergode menstruationsvaner.

8 supergode menstruationsvaner