Der er intet galt med at bruge tampon – dog skal man bruge den rigtigt og ikke lade den sidde mere end cirka seks timer. Hvis man glemmer den, kan det nemlig gå så galt, som det gjorde for den engelske pige Emily Pankhurst.

I hele ni dage havde Emily nemlig haft en tampon siddende, som hun havde glemt. Det skriver Metroxpress:

- Da det endelig gik op for mig, at det var tamponen, og jeg hev den ud, var den helt sort, og den var naturligvis dækket med bakterier, lyder det fra Emily.

Emily siger også, at hun ikke ville kunne have genkendt, at det var en tampon, hvis det ikke havde været for snoren:

- Det var forfærdeligt. Jeg smed den direkte i toilettet og fik kvalme, fortæller hun.

Blot en halv time efter, Emily havde taget tamponen ud, fik hun det rigtig dårligt. Hendes stemme ændrede sig, og hendes hud slog ud, og det gjorde, at Emily blev kørt på hospitalet, hvor hun blev indlagt. Lægerne har efterfølgende fortalt hende, at hun kunne have været død, hvis hun havde ladet tamponen sidde længere.

Wow, det er VIRKELIG en skræmmende historie det her, og heldigvis noget meget få vil opleve! Det er også vigtigt at sige, at der absolut ikke er farligt at bruge tamponer – overhovedet – så længe man bare skifter dem regelmæssigt. For eksempel er det smart at bruge dem, når man bader eller dyrker sport.

Her er et par gode råd, når du bruger tampon:

  • Vælg en lille tampon, hvis du ikke bløder så meget.
  • Skift den regelmæssigt! Hvis du bløder meget, så omkring hver fjerne time, og bløder du lidt, så kan du nøjes med hver sjette time. Du kan også godt sove med din tampon, men du bør ikke lade den sidde mere end otte timer.
  • Har du glemt din tampon i mere end tolv timer, bør du snakke med din læge. Lader man en tampon sidde for længe, kan man nemlig blive ramt af den farlige tilstand ”Toksisk shock syndrom”, som forsages af, at en tampon har siddet for længe. Tilstanden er kendetegnet ved opkastninger, feber, diaré, muskelsmerter og hovedpine.
  • Bryder du dig ikke om at bruge tampon, kan du prøve at bruge en menstruationskop. Læs mere om den her.

Men piger, husk nu, at der absolut ikke er noget galt med at bruge tamponer – de skal bare bruges rigtigt!

Her i galleriet har vi samler otte gode menstruationsvaner:

8 supergode menstruationsvaner