Det sker

Ny iPhoneopdatering gør din søvn bedre

Af Louise Haack 13. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det bliver lettere at falde i søvn om aftenen med denne her smarte, nye funktion på din iPhone.

Tjekker du også altid lige Facebook, Instagram og Snapchat i sengen, lige inden du skal til at sove om aftenen? Faktisk er det lidt en dårlig vane, for lyset fra din iPhones skærm kan gøre, at du har sværere ved at falde i søvn bagefter.

Læs også: 10 ting du ikke vidste, din iPhone kunne

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men en ny smart funktion, som kommer med en ny opdatering til iPhone, kan hjælpe med det problem. Det skriver Metroxpress.

Læs også: Bliv sund med din iPhone

Apple har nemlig lavet en ”nattefunktion”, som man kan slå til på telefonen. Det betyder, at lyset, som kommer fra din telefon, bliver mere gulligt og afdæmpet, så det ikke længere skulle gøre, at du har sværere ved at falde i søvn, når du bruger din telefon om aftenen.

Vi synes altså, det lyder rigtig smart, for vi tjekker tit vores telefon, inden vi lægger os til at sove om aftenen. Er det også noget, du kan bruge?

Man kan ikke tjekke sin telefon, hvis der ikke er noget strøm på! Skynd dig at læse de her tips om at redde batteriet på din mobil!

10tipstilatreddebatterietdinmobil

Skru ned for lysstyrkenLyset på din skærm stjæler jo så meget batteri, så skynd dig at skrue ned for lysstyrken, hvis du er ved at løbe tør. Du skal bare gå ind i ’Indstillinger’ og ’Skærm & lysstyrke’.
Slå lokaltjenester fraDet er en rigtig god idé at slå lokaltjenesterne fra, hvis du vil spare på batteriet. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Anonymitet’ og ’Lokaltjenester’.
Find den strømslugende appNogle apps skal bruge meget mere strøm end andre, så hvis du går ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, kan du finde ud af, hvilke apps der bruger allermest strøm og overveje, om det virkelig er nogle apps, du har brug for, hvis det betyder, at din iPhone megatit er flad på batteri.
Luk alle appsDu har sikkert en masse apps åbne, og det sluger altså batteri. Tryk to gange på ’Home’-knappen, og luk de åbne apps på iPhonen.
Sluk for dine appsSelv om du lukker en app, er der stadig nogle, som står og trækker batteri – som for eksempel Facebook og Twitter. Dem har du sikkert ikke lyst til at slette, men du kan faktisk slukke for dem, så de ikke står og opdaterer hele tiden. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Opdater apps i baggrunden’, og sluk appen der.
Slå push-beskeder fraHvis du får en besked, hver gang din veninde liker dit Instagram-billede, eller dit idol skriver noget på Twitter, så er det klart, at dit batteri bliver hurtigt opbrugt. Slå push-beskederne fra ved at gå ind i ’Indstillinger’ og ’Meddelelser’ og slå meddelelser fra i selve appen.
Slå mobil-data fraHvis din mobil trækker data, bruger den også automatisk strøm. Gå derfor ind i ’Indstillinger’ og ’Mobil’, og slå mobildata fra. Så er du ikke længere på nettet, men du kan stadig ringe og sende beskeder, og du kan være på wi-fi.
Slå visuelle effekter fraHvis du har en baggrund, som bevæger sig, så er det klart, at din mobil bruger meget strøm. Overvej, om du skal skifte til en baggrund, der ikke er dynamisk.
Slå energibesparende funktion tilEn af fordelene ved opdateringen til iOS 9 er, at du kan sætte din mobil på energibesparende funktion, indtil du kan komme til at lade den op. Det betyder, at den ikke står og trækker mails, opdaterer apps, og de visuelle effekter bliver slået fra. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, og slå funktionen til.
Sæt tiden på automatisk lås nedEr du en af dem, der ikke lige får låst mobilen, når du bruger den, så kan den faktisk ligge længe og lyse, før den automatisk låser. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Automatisk lås’, og sæt den ned til 30 sekunder.

Læs mere om

MestLæste