Ja, vi ved det godt! Vi føler os også totalt afhængige af vores mobiler, og det er megasvært at lade den ligge, hvis man hører en besked tikke ind, eller vi ser, at mobilen lyser henne fra sofabordet. Men hvis du ikke er opmærksom, kan distraktionen faktisk få ret slemme konsekvenser for dig!

Læs også: Den perfekte veninde-weekend

Ordet ”phubbing” er sat sammen af ordene ”phone ” og ”snubbing”, og det betyder, at du bliver ignoreret på grund af en telefon, selv om du er midt i en samtale med et andet menneske – for eksempel din veninde eller kæreste.

- Det kan være at afbryde en samtale med en på grund af mobilen, eller man lader sig distrahere ved at kigge på mobilen, når man tror, den anden ikke kigger, og derfor er man ikke rigtig til stede, fortæller professor James A. Roberts.

Hvis du selv er rigtig slem til ”phubbing”, kan dine veninder eller din kæreste ende med at være så træt af dig, at de ikke har lyst til at være sammen med dig mere, fordi ingen jo har lyst til at føle sig ignoreret.

Tag testen: Er du en god kæreste?

Okay, alt det her vidste vi jo på en måde godt, men det er meget rart at blive mindet om, at det altså er en god idé at lade mobilen ligge lidt, hvis du gerne vil have kvali-tid med dine nærmeste!

Tjek i galleriet hvordan du undgår flirtefails på mobilen!

Undgå flirte-fails på mobilen