Det sker

Kæmpe chokolade-restaurant på vej

Af Marie Søndergaard 17. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kan man flytte ind i den restaurant? For så er vi klar!

Er du ked af, du aldrig har haft mulighed for at besøge Willy Wonkas chokoladefabrik? Bare rolig – nu får du nemlig snart chancen for at besøge det, der nærmest lyder som det mest vidunderlige sted på jorden! Universal Studios i Orlando åbner nemlig The Toothsome Chocolate Factory, der er inspireret af Willy Wonkas univers i filmen “Charlie og chokoladefabrikken” fra 2005.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: "Titanic"-forlystelsespark på vej

Det bliver en kæmpe restaurant med klassiske retter som bøf, pasta, burgere og salater, der alle har fået et chokolade-twist. Og så er der selvfølgelig også de mest sindssyge desserter på menukortet! Hvad siger du for eksempel til en milkshake med chokolade-dyppet bacon som ingrediens?!

Foto: PR

Restauranten skulle åbne senere på året, så du kan meget vel gå i gang med at plage dine forældre om en tur til Orlando nu.

Tag testen: Hvilken slags chokolade er du?

Herunder kan du læse myter og fakta om chokolade!

Sandtogfalskomchokolade

Ja og nej. Lys mælkechokolade er ikke sundt, fordi det indeholder mælkefedt, men et stykke mørk chokolade med over 70 procent kakao, er faktisk helt fint at spise. Det indeholder nemlig sunde fedtstoffer og antioxidanter, og så opkvikker det endda humøret. Men husk nu, at det indeholder næsten lige så meget energi og kalorier, som almindeligt chokolade, så det skal selvfølgelig spises med måde.
Overraskende nok: Sandt! En undersøgelse for nogle år tilbage viser nemlig, at det fedt, vi spiser, bliver optaget i vores fedtvæv, og da mørk chokolade indeholder fedt, som har en fast konsistens, kan det over længere tid faktisk give fastere bryster.
Fastere, men ikke større! Det er en skrøne.
Falsk! Det er ikke lykkedes nogen at bevise, at chokolade kan forværre akne eller er direkte årsag til mange bumser. Et stykke mørk chokolade kan endda være godt for huden på grund af antioxidanterne, mens mælkechokoladen kan være et problem for andre, som nemt får bumser af mælkefedt.
Da chokolade – og især mørk chokolade – indeholder nogle stoffer, som kroppen kan omdanne til endorfiner og serotoniner, er det faktisk sandt, at man kan være afhængig af chokolade. Det er nemlig de stoffer, der giver en følelse af lykke og afslappethed, og det kan give din krop lyst til at indtage mere af det. (Og så kan man blive afhængig af sukkeret i chokoladen!)
Falsk! Det er aldrig bevist, trods det høje sukkerindhold, at chokolade giver huller i tænderne. Tværtimod peger flere undersøgelser på, at chokoladen faktisk kan dræbe flere bakterier i munden og hjælpe til bedre tandhygiejne. Men det betyder selvfølgelig ikke, at chokolade kan erstatte tandbørsten!
Delvist sandt. Der er nemlig en smule koffein i chokolade, så selv om det slet ikke svarer til en kop kaffe, kan det kvikke dig en lille smule op.
Niks! Der er ikke fundet nogen forbindelse mellem chokolade og hovedpine.

MestLæste