Mad & opskrifter

Farvel til Nutella-tyve

Af Stine Kærsgaard 1. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
YASS! Vi har ventet så længe på det her. Man kan nu have sit kæreste eje – nemlig Nutella – for sig selv.

Vi kender det alle: Du har glædet dig til en lækker Nutellamad, men et rædselsvækkende syn møder dig, da du skruer låget af – nogen har tyvstjålet af Nutellaen!

Vi Unge: Nutella-kage med kun to ingredienser

Det er der råd for, da det nu er muligt at købe en Nutellalås (jep, en plastikdims med lås og nøgler) via den tyske version af eBay, og låsen koster cirka 75 danske kroner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er allerede blevet solgt over 1000 låse, så noget tyder på, at der virkelig har været brug for en opfindelse som den her.

Vi Unge: Lad dig ikke friste af søde sager

Det dårlige ved den her Nutella-nyhed er selvfølgelig, at det bliver lidt svært lige at ”låne” en lille skefuld i ny og næ, hvis du selv er løbet tør …

He he, Hvad tænker I? Er opfindelsen smart eller mere irriterende?

Foto: eBay

Se her, hvad sukker gør ved din krop:

Detgørsukkerveddinkrop

Når du spiser sukker, går der ikke lang tid, før det optages i dit blod. Sukkeret får adgang til dine blodbaner direkte fra tarmen og herfra, transporteres det videre ud til muskelcellerne, hvor sukkeret så bliver omdannet til energi.
Hvis du er fysisk aktiv, efter du har indtaget sukker, vil du forbrænde mere energi, end hvis du sidder stille. Så hvis du for eksempel danser rundt eller går en tur, vil du hurtigt tære på det sukker, der har lagret sig i dine muskelceller.
Som eksempel skal du gå i et raskt tempo i ca. 45 minutter for at forbrænde en chokoladebar, løbe stærkt i 20 minutter for at forbrænde to små kugler is eller løbe i lidt over en halv time for at forbrænde en hotdog… Phew!
Det første din krop gør, når den har optaget sukker, er, at fylde sine reservelagre. Herefter omdannes alt det sukker, som ikke bliver brugt i første omgang, til fedt. Så hvis din normale kost dækker dit energibehov, vil du ende med at tage på af det slik, som du spiser.
Du vil opleve at føle dig rigtig glad, når du spiser sukker. Tænk bare på den følelse du får, når du hapser fra din yndlings-Rittersport. Det skyldes, at kroppen producerer lykkestoffet serotonin, når den får sukker i blodet. Lykken er dog kortvarig, for dit blodsukker vil hurtigt falde igen – og når blodsukkeret falder, falder humøret også. Faktisk ret drastisk! Du vil derfor måske opleve at komme i dårligt humør, efter du har spist en masse sukker. Og derfor er trøstespisning aldrig godt…
For nogle bliver huden uren, når kroppen ikke kan forbrænde alt det sukker, som man har indtaget. Den forhøjede insulinproduktion, der sker i din krop, når du spiser sukker, kan faktisk også øge produktionen af det mandlige kønshormon testosteron samt forsage øget talgproduktion og akne.
Som før nævnt skaber et forhøjet sukkerindtag fedt på kroppen, som kan føre til overvægt. Dog kan du faktisk godt være slank og aktiv, men usund indeni. Amerikansk forskning tyder nemlig på, at selv folk, der dyrker sport, kan få diabetestype 2, hvis de spiser for meget sukker (hvis de vel at mærke er disponerede for diabetestypen). Så man er altså ikke sikker, bare fordi man dyrker sport. Når alt det her er sagt, handler det om at finde en balance! Man skal i hvert fald ikke blive bange for sit fredagsslik!

Læs mere om