kærlighed

Er det her den værste måde at slå op på?

Af Oliver Kokholm Ungermann 23. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er svært at forestille sig en tarveligere måde at slå op på end det her. Synes du ikke?

For en måned siden skrev vi om et nyt website, hvor man kan bestille et breakup, men nu er der kommet en måske endnu værre metode til at afslutte et forhold.

Læs også: Stjernernes vilde breakups

Det er (selvfølgelig) en ny app. Navnet på den er Binder, og den skal ses som en slags modsætning til den populære dating-app Tinder, hvor man swiper til venstre eller højre alt efter, om man vil på date med personen eller ej.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I Binder skal man vælge sit køn, tilføje navnet og telefonnummeret på sin kæreste, swipe til højre, og derefter vælge imellem forskellige grunde til, at man vil slå op.

Læs også: Kom igennem et hårdt breakup

Den grund, man vælger, bliver herefter sendt til (eks)kæresten, og så er forholdet altså slut. WTF!

- Hey Karissa, det er Binder, app’en der slår op med folk. Din (nu) ekskæreste siger: ”Jeg føler, du fortjener en, der er bedre end mig, måske en millionær, måske en magiker, eller i det hele taget bare en, der ikke er mig”. Beklager, du er blevet ’binned’, står der for eksempel i en af de mulige beskeder, man kan sende af sted på engelsk.

Det er da bare slet ikke okay! Hvad, synes du, er den værste måde at slå op på? Se vores breakup-guide i galleriet!

Breakup-guide:Sådankanduslåop

Inden du slår op, skal du være helt sikker på, at det er den rigtige beslutning, du tager. Du skal gerne have gået med tanken i noget tid og have afprøvet forskellige andre ting som for eksempel at snakke med din kæreste om jeres problemer. Det er også en god idé at lave en privat liste med ulemper og fordele dit forhold, hvis det kan hjælpe dig henimod at blive mere sikker på din beslutning.
Foto: Shutterstock
Før du aftaler at mødes med din kæreste, skal du tænke over, hvad du vil sige til ham. Hvad har fået dig til at tage beslutningen? Hvorfor er du ikke glad for ham længere? Husk på, hvorfor du har besluttet at slå op, og hvorfor du gerne vil komme videre. Herefter er det godt at overveje, hvordan du siger de her ting på den bedste måde til din kæreste.
Foto: Shutterstock
Det er altid bedst at slå op face-to-face – faktisk er det den eneste rigtige ting at gøre! Forbered eventuelt din kæreste på, at du har brug for at snakke med ham om noget vigtigt, før I mødes, men hold derefter fast i, at du først vil snakke om det, når I kan ses rigtigt.
Foto: Shutterstock
Det er en god idé at mødes på neutral grund - i en park eller et andet sted, hvor I kan være alene. Der er ingen grund til at slå op, mens I er sammen med en masse andre mennesker. Det er en meget personlig sag mellem dig og din kæreste, og han fortjener, at I er alene, når du gør det.
Fortæl ham på en sød og rolig måde, hvorfor du slår op. Den, der bliver forladt, vil altid gerne have en forklaring, men prøv på ikke at virke bebrejdende. Du skal ikke såre ham ved at remse alle hans fejl og mangler op. Pas på du ikke siger noget, du kommer til at fortryde senere hen.
Foto: Shutterstock
Husk også at fortælle ham, hvor meget jeres tid sammen har betydet for dig, og at han måske altid vil betyde noget helt særligt for dig. Men gør det kort, så du ikke pludselig kommer i tvivl om din beslutning eller forvirrer ham unødigt!
Spørg ham, hvordan han har det, men stå fast ved din beslutning. Du skal være sød, men samtidig ikke give ham håb om, at I kan blive ved med at være kærester, hvis du ikke ønsker det.
Foto: Shutterstock
Brug ikke for lang tid på at diskutere med ham, hvorfor du har taget beslutningen, eller om det er det rigtige for jer - det gør bare jer begge endnu mere forvirrede og trækker tingene i langdrag. Hvis det er rigtigt for dig, at I ikke skal være sammen mere, så stå ved det og sig, at du gerne vil have, han respekterer din beslutning.
Foto: Shutterstock
Lige efter du har slået op, så hold lav profil med ubetænksomme billeder (for eksempel af dig og andre fyre) på sociale medier – det er altid en god idé at vende tingene og spørge dig selv, hvordan du ville ønske, at din ekskæreste opførte sig, hvis han lige havde slået op med dig?
Foto: Shutterstock
Hvis han stadig er smaskforelsket i dig, bliver ved med at skrive til dig og tigge og bede om at få dig tilbage, så svar gerne, at du godt kan forstå han synes, det er hårdt. MEN husk på, at du altså gør ham lidt af en omvendt tjeneste ved at blive ved med at have kontakt til ham. For hans egen skyld bør du derfor stoppe al kontakt på et tidspunkt, så han hurtigere kan komme videre.

Læs mere om

MestLæste