Forestil dig lige, hvordan det måtte være, hvis alle kunne se dine karakterer? Det er virkeligheden for eleverne på University of Cambridge i England. Lige nu modtager eleverne deres endelige eksamensresultater privat, men resultaterne bliver også offentliggjort uden for skolen, på nettet samt i den lokale avis.

Da eleverne mener, at offentliggørelsen skaber unødig konkurrence og karakter-skam hos nogle elever, har de startet en slags kampagne, der går under navnet ”Vores Karakterer, Vores Valg”. Med kampagnen håber de på at kunne indsamle en masse underskrifter og dermed sætte en stopper for hele karakter-offentliggørelsen.

Læs også: Er du online i skolen?

Ideen startede, fordi mange elever var bange for konsekvenserne ved det pres, som offentliggørelsen førte med sig:

-Mange elever synes, det er foruroligende, og det giver dem psykiske lidelser så som lavt selvværd, skam og angst, som virkelig kan gå ud over deres trivsel, udtaler Nadia Ayed, som studerer psykologi på universitetet.

En talsmand fra universitetet har efterfølgende udtalt, at der er mulighed for ikke at få sine karakterer offentliggjort, hvis man virkelig ikke ønsker, at andre kan se dem. Samtidig siger han dog, at det er en meget gammel tradition, som skolen altid har haft.

Læs også: Scor skolens nye fyr

Vi må håbe, at skolen med tiden – og især efter denne kampagne og opfordring fra eleverne – vælger at undlade at offentliggøre resultaterne. Ingen skal få angst eller være bange på grund af karakterer!

Hvordan ville du have det med, at alle mulige mennesker kunne se karaktererne fra dine afgangsprøver?

Se noget awesome skolegrej her:

Awesome skolegrej