Her i Danmark er der for det meste ikke ret stramme regler for, hvordan man må se ud i skolen, men sådan er det ikke alle steder i verden, og derfor har nogle amerikanske skoleelever nu valgt at sætte fokus på de til tider åndssvage regler. Det har de gjort på den måde, at pigerne er drenge for en dag, og drengene er piger for en dag, for på deres skole, Buchanan High School i Californien, er der nemlig meget forskellige regler afhængigt af ens køn.

Læs også: Piger bortvist på grund af leggins

Drengene skal have helt kort hår, så man kan se øreflippen, og de må ikke bruge øreringe, mens pigerne skal have noget ud over deres leggins, der går ned til knæet, ligesom de ikke må have tøj med spaghetti-stropper på.

- Grunden til, at vi har byttet kønsnormer for en dag, er for at give et statement om, at det, vi har på, ikke definerer os som studerende. Reglerne burde ikke diskriminere noget køn. Vi mener, at alle skal have lige rettigheder til at vise, hvem de er. En dreng med langt hår arbejder ikke mindre hårdt end en pige med langt hår, siger Emma Sledd, som er en af skoleeleverne, der klædte sig ud som en dreng.

Læs også: Teen bortvist på grund af frisure

Vi synes altså, det er et megasejt statement, for selvfølgelig skal der være lige rettigheder for kønnene. Vi håber, skoleeleverne får noget ud af deres protest.

I galleriet kan du læse stjernernes gode råd om selvtillid!

Stjernernes gode råd om selvtillid