Et helt nyt studie har nu afsløret, hvilken slags mad der gør folk allermest afhængige. Og ikke overraskende er der tale om en af vores alles livretter … nemlig pizza!

Bag studiet er ”University of Michigan”, og de har fremlagt deres resultater i et tidsskrift for lægevidenskab. Her kommer det blandt andet frem, at folk bliver mest afhængige af mad, som indeholder meget fedt og mange kulhydrater … Mmh.

Læs også: 12 tegn på, du er afhængig af sociale medier

På listen over andre madvarer, som gør folk afhængige, er blandt andet også chokolade, chips, is og pomfritter. Og på listen over madvarer, som folk ikke rigtig savnede, kunne man (ikke så overraskende!) finde gulerødder, bønner og brune ris.

Men der er jo meget mad, der indeholder fedt og kulhydrater – så hvorfor gør pizza os mere afhængige end andre ting? Ifølge undersøgelsen har det noget med osten at gøre, da ost indeholder stoffet ”casein”, som findes i mælkeprodukter. Når vi fordøjer det her stof, udløses et andet stof, som stimulerer de sanser, der hænger sammen med belønning og afhængighed, og det er altså også en af forklaringerne.

Læs også: Pita-pizzaer til pigehyggen 

Hmm… Hvem bestiller pizza?

De her madvarer giver mange likes på Instagram:

Mad der giver mange likes på Instagram!